2022-04-05
今日黎到呢間主打日本餐廳係因為見到好多好評, 位於工業區, 裝修亦十分工業風, 地方闊落, 座位同座位之間都有足夠既空間, 感覺唔太迫。2:15黎到但仲有LUNCH SET叫。咁我地就叫左3個LUNCH SET。1) 牛肉壽喜燒一人鍋 HKD98 + 追加熱烏冬 HKD20初初見到相以為係可以自己一邊食一邊煮, 但原來係師傅煮好晒之後一鍋上, 所以落完ORDER到上菜果刻略長, 等左約15-20分鐘先有得食。個壽喜燒湯底岩岩好, 唔咸亦唔會太甜,肥牛都煮得剛剛好,唔會太硬,整體唔錯。叫左個追加烏冬, 都OK, 多料, 幾好食。2) 火山卷物盛 HKD92 超期望呢個,見好似係有伶獎,就叫黎試下。有幾樣揀,我地就揀左火山,黎到既時候,賣相就一般啦,但唔緊要,只要佢好食就得啦。食落口真係有D失望,因為D壽司飯好硬啊!一秒破壞左成個口感!件件都係咁,飯係卷份既靈魂之體黎架嘛,希望以後可以改善下。3) 切角魚生飯 HKD98 同樣地,魚生刺身無問題,但係D飯真係好硬!亦都破壞左成個口感享受,希望下次煲完飯可以試下D飯既軟硬程度先再伶出黎比客食。PS:跟壽喜燒餐果碗飯反而無問題,應該用黎整刺身飯
牛肉壽喜燒一人鍋
叫左個追加烏冬, 都OK, 多料, 幾好食。
2) 火山卷物盛 HKD92
3) 切角魚生飯 HKD98
PS:跟壽喜燒餐果碗飯反而無問題,應該用黎整刺身飯/卷物果一轉出事。