2020-01-21 39 浏览
見呢排天氣凍凍地我自己又病病地嘅關係就想喺附近食粥於是就見到一間都幾多人排隊嘅粥店就二話不說入去試吓。餐廳係位於旺角花園街鴻禧大廈地下非常之好搵距離地鐵站只係5至10分鐘餐廳未到12點就已經係坐滿晒咁滯非常之多人仲要喺門口有好多人都係等緊外賣鋪頭名既然叫得雞粥,我諗應該係佢哋嘅招牌啦所以我就叫左一個馳名貴妃雞粥呢一度嘅粥非常之大碗,一個女仔可能都未必食得晒講番啲碗粥嘅質素,啲雞非常之鮮嫩,而且食得出佢係瑤柱煮個粥底,所以非常之鮮甜。而且米味好香煲得好柔細線滑,唔錯唔錯小食方面我就帶咗海蜇燻蹄,係一個非常之開胃嘅前菜,甜甜地,惹味十足而菜心亦都非常之鮮甜食落無渣 唔似得坊間一般嘅粥粉面店咁樣咁求其。最後姐姐仲推介左我飲呢杯菊花蜜,係呢啲咁凍嘅天氣飲一杯熱辣辣嘅飲品非常之暖胃呢一度除咗粥之外仲有其他唔同嘅菜式同埋飯類,選擇都好多下次都可以黎試吓

呢一度嘅粥非常之大碗,一個女仔可能都未必食得晒

而菜心亦都非常之鮮甜

食落無渣 唔似得坊間一般嘅粥粉面店咁樣咁求其。