2015-10-16
Starter點了生蠔拼盤有三款分別係Coffee bay、法國黃金蠔、蘇格蘭味道由淺入深,而當中我自己較喜歡法國黃金蠔,鮮味夠,入口口感比較有味而不太濃Soup石鍋活龍蝦濃湯個湯出來時用紙包住放在石鍋內,一打開龍蝦嘅香味噴出,有半隻嘅龍蝦浸在龍蝦湯內因為有石鍋盛載嘅關係,個湯非常熱,味道濃郁鮮甜,龍蝦肉彈牙爽口Appetizer香煎鵝肝鵝肝又厚又大塊,煎得很香,還配上一些雜菌,另肥美鵝肝嘅香油吃後並不會覺得肥膩鵝肝入口即溶清一清味蕾感覺,先上一個青檸雪芭將口中已有之味道重新!鮮製青檸雪芭酸甜重新刺激味蕾!另個口有refresh 嘅感覺!上Main Course前,店員會遞上一個木盒,內有由法國製造嘅刀,讓我們選擇一把自己啱心水嘅刀!欣賞他們的做法!因對食方面有要求!不是求其攞把刀比你!我朋友就叫了法式乳豬我就叫了美國自然西冷牛扒法式乳豬好特別,燒到皮脆肉嫰,能保持肉汁味道,重有嚼勁,肉質彈牙!西冷牛雖然只有五成熟,但一D都唔會覺得太生,反而啱啱好!外面烤得很香,切開時牛扒內充滿肉汁。幼嫩之中帶有少許咬口,而且牛肉味相當濃郁肉跟脂肪比例都十分均勻,一d都唔會油膩,一切開還可以見到粉紅色
點了生蠔拼盤
有三款分別係Coffee bay、法國黃金蠔、蘇格蘭
Soup
石鍋活龍蝦濃湯
Appetizer
香煎鵝肝
鵝肝入口即溶
清一清味蕾感覺,先上一個青檸雪芭將口中已有之味道重新!
欣賞他們的做法!因對食方面有要求!不是求其攞把刀比你!
我朋友就叫了法式乳豬
我就叫了美國自然西冷牛扒
肉跟脂肪比例都十分均勻,一d都唔會油膩,一切開還可以見到粉紅色的肉,香味四溢,Juicy 又美味
Homemade dessert
溜心慕絲
士多啤梨味道溜心慕絲
味道不錯!但分量較小!
要注意係時間,因廚師用心煮食所以上菜時間會慢一點!