今日在荃湾区开会~ 收完左同事话附近有间米纸推荐既米线店话想试下于是跟住朋友黎到云家小锅米线~ 店里都算spacious,每枱内及与其他枱都有胶板隔住~ 贴心我地到达店舖时大约6:45pm, 当时都店外都已经开始有人排队! 超人气~我地好幸运到好快就有二人位~ 坐得之后就睇返有咩好食了发现餐牌上劲多正野, 拣左阵终于有心水落单!小食方面,我地叫左一碟酱拌皮蛋($24)皮蛋系好特别既金黄色皮蛋卖相又靓又好食皮蛋上放满足料蒜泥,葱花及少许辣椒. 入口劲正~第二客小食我地则叫左炸春卷(5只, $24)春卷共有五条~ 每条都炸至金黄脆身! 外皮有银丝般纹, 而咬落每一啖都劲香 赞~主食方面,我同朋友叫左一碗净云吞(6只, $39) share黎食云吞包得好好~ 云吞皮厚薄适中, 云吞馅亦十分新鲜~ 选用了菜肉馅汤头亦好好饮黎到米线~ 朋友叫左碗鱼肉春卷米线($39) 加通菜($7)鱼肉春卷米线拣左小小辣朋友大赞鱼肉春卷好得! 好有口感,鱼肉味十分鲜香~ 配埋通菜仲一级棒呢! 而我自己就拣左牛腩小锅米线(45) 加响铃($9)牛腩煮炆得十分腍软~ 肥瘦刚好 非常好食响铃亦同样十分出色~ 佢地完吸

我地好幸运到好快就有二人位~ 坐得之后就睇返有咩好食了

发现餐牌上劲多正野, 拣左阵终于有心水落单!

酱拌皮蛋
小食方面,我地叫左一碟酱拌皮蛋($24)
皮蛋系好特别既金黄色皮蛋
卖相又靓又好食
皮蛋上放满足料蒜泥,葱花及少许辣椒. 入口劲正~
炸春卷
第二客小食我地则叫左炸春卷(5只, $24)
炸春卷

春卷共有五条~ 每条都炸至金黄脆身!
外皮有银丝般纹, 而咬落每一啖都劲香 赞~

汤头亦好好饮

鱼肉春卷米线拣左小小辣

牛腩小锅米线
而我自己就拣左牛腩小锅米线(45) 加响铃($9)
牛腩煮炆得十分腍软~ 肥瘦刚好 非常好食

响铃亦同样十分出色~ 佢地完吸晒小锅米线既汤头

简直就系神来之笔!
食小锅米线又点少得叫返杯冻朱古力($12, 跟餐$8)呢!
食到有少少辣时,叹返杯冻朱古力就岩晒啦~ 绝配

今次依餐食得非常满足

而且食到咁饱人均都不用$100~ 真系又抵食又好吃