2019-07-10 59 浏览
今日接朋友放工黎到土瓜灣因為從未試過雞白湯 就算去過福岡都冇試過一於試下咩名堂先一黎到上一層 裝修好靚好雅緻幾有和式風格好多金鶴配合返個餐廳主題主菜黎了 我同友人都係叫呢個招牌拉麵 $138首先第一個感覺係 啖湯頭真係好濃郁 濃濃既雞湯味 成啖湯都好漿口麵條粗幼適中 比一蘭粗 比豚王、台風幼啖湯亦都好掛面拉麵配有炸牛蒡 半粒溏心蛋慢煮雞肉 同叉燒 四樣配菜炸牛蒡好香脆 幾有新鮮感 配埋拉麵一啖過咁食。平時好少食牛蒡但呢個煮法又幾新奇 令我愛上左果然日本人可以將所有野都煮得好好食慢煮雞肉 煮得超嫩滑 勁驚喜叉燒亦都好冧 係我中意既口感 唔係話太肥 慢慢好適中 又唔乾 溏心蛋係我至愛 蛋中間溏心煮得幾好煮既時間控制得唔錯食完碗麵都飽哂 岩岩好成個裝修都好日本style幾憂靜 比人感覺好舒服 好企理同乾淨fill茶亦都好快最後值得一讚個廁所 好大好有空間感我初頭以為開左門 要再入廁格點知原來已經係成間廁所勁日本style 有自動廁板日本式座廁 有酒店牙刷 牙線棒 衛生巾 即棄膠杯提供 第一次約會都唔洗怕食完野好大陣異味
今日接朋友放工黎到土瓜灣
因為從未試過雞白湯 就算去過福岡都冇試過
一於試下咩名堂先

一黎到上一層 裝修好靚好雅緻
幾有和式風格
好多金鶴配合返個餐廳主題
主菜黎了 我同友人都係叫呢個招牌拉麵 $138
極濃雞白湯拉麵

麵條粗幼適中 比一蘭粗 比豚王、台風幼
啖湯亦都好掛面
拉麵配有炸牛蒡
半粒溏心蛋
慢煮雞肉
同叉燒
四樣配菜

炸牛蒡好香脆 幾有新鮮感
配埋拉麵一啖過咁食。
平時好少食牛蒡
但呢個煮法又幾新奇 令我愛上左