餐厅: 蟹仙海鮮蒸氣鍋 (龍崗道)
资讯:

2020-04-01 47 浏览
最鐘意食海鮮既我,除咗海鮮要新鮮之外,而家疫情關係,衛生都好重要!今次朋友帶我去呢間💁🏻‍♀️位於九龍城既(蟹仙海鮮蒸氣鍋),因為老闆係做開海鮮起家,所有海鮮都係親手挑選,所以特別有信心👍🏻一入門口除了基本的消毒液,量體溫外,店員亦會立刻遞上信封給客人放口罩😷,而餐具亦會即時作高溫消毒😊放心哂!套餐每位由$299-$999 不等,而我地就點咗個十款海鮮餐$399!店員先放米和材料,待一陣蒸煮過程中,海鮮的精華和水份,自動滲入粥底,令粥底變得更濃郁👍🏻👍🏻!🦞澳洲青年龍蝦~好多膏 , 肉質爽口,啖啖肉!🦀罕有黃膏肉蟹~蟹肉蟹膏好鮮甜!🦪台灣九孔鮑魚~鮑魚大隻又彈牙!🐟深海龍躉魚~魚身好滑又冇骨,鮮味十 足!食完咁多海鮮,再食埋個🥬有機蔬菜,😅已經八成飽了!最後食埋碗充滿海鮮精華既南瓜排骨粥,超滿足!再加埋碗老闆送既椰汁官燕,清甜又滋潤😁😁!

🦞澳洲青年龍蝦~好多膏 , 肉質爽口,啖啖肉!

🦀罕有黃膏肉蟹~蟹肉蟹膏好鮮甜!

🦪台灣九孔鮑魚~鮑魚大隻又彈牙!
🐟深海龍躉魚~魚身好滑又冇骨,鮮味十 足!

食完咁多海鮮,再食埋個🥬有機蔬菜,😅已經八成飽了!

最後食埋碗充滿海鮮精華既南瓜排骨粥,超滿足!

再加埋碗老闆送既椰汁官燕,清甜又滋潤😁😁!