2018-02-11 842 浏览
今晚帶知心朋友食日本菜。位於Time square後街既百樂中心,排曬長龍咁,原來全棟每層都係餐廳,最後排左成15分鐘先搭到lift。一開lift門就見到大大個招牌,及充滿和風風情既牆壁,轉左行到最盡頭既白色門才是入口。店內有不少西式既裝飾,格調不錯,予人溫馨既感覺,坐得舒適。紫薯甘粟餅:甜甜既紫薯蓉中夾住大大粒甘粟,炸得香口惹味邪惡包:外表似手卷內裡係無飯既,放嚮可愛既小椅子上上檯,好可愛半熟既帶子刺身輕輕燒過,夾著一口鵝肝,一啖擺入口,味道意想不到咁夾!原條鰻魚石鍋飯:熱到滋滋聲,超大條鰻魚鋪嚮面,完全長過個石鍋呀,勁誇張囉加上濃郁既鰻魚汁飯量又多好抵食,而且石鍋經高溫燒過可延長熱度,食到最後仲可以食到遺留嚮鍋邊脆卜卜既飯焦添!火焰鐵板牛柳串:即場火燒牛串,勁吸睛牛柳粒夠腍,黑椒味重,仲採用新鮮菠蘿,大大舊好juice!心之蛋卷:一切開,芝士湧流出黎,咬落去除左濃濃既芝士同蛋味外,仲有粒粒蟹籽及三文魚肉碎,材料十足,口感豐富!蟹籽甜蝦杯:一個字「靚」有心思!刺身爽甜,好新鮮!
店內有不少西式既裝飾,格調不錯,予人溫馨既感覺,坐得舒適。
紫薯甘粟餅:甜甜既紫薯蓉中夾住大大粒甘粟,炸得香口惹味
加上濃郁既鰻魚汁
火焰鐵板牛柳串:即場火燒牛串,勁吸睛
牛柳粒夠腍,黑椒味重,仲採用新鮮菠蘿,大大舊好juice!
蟹籽甜蝦杯:一個字「靚」
有心思!刺身爽甜,好新鮮!
2018-02-09