2019-01-04
係附近一帶,太多選擇,今次俾個店名吸引,心之食堂感覺幾好,以為係日系居酒屋裝潢,但原來係樓上cafe的感覺,都幾舒服每日都唔一定有既壽喜燒,一睇d牛肉同蔬菜都已經知新鮮,本身的壽喜燒湯底已經夠甜,當食完一部份菜和菇類時,令湯底更鮮甜,依個時候食牛肉才是最好的時機心之蛋卷蛋卷基本上都一定好食,睇面無乜野,但其實入面係有芝士和三文魚鬆,可以大口大口咁啖啖食厚燒牛舌心和京蔥雞肉串厚牛舌的好處,就是口感好,咬落彈牙但又不會太韌,剛剛好,而京蔥雞肉都可以話係日本都要食,甜甜的京蔥,配上大大舊燒好的雞肉,真係無得輸燒大虎蝦,真係仲長過隻手掌,面仲有蒜泥係蝦肉上面,拆出黎,蝦肉好紮實,味道剛好又唔會太咸招牌之一的邪惡包,用張櫈仔黎放,都幾得意,主要就係帶子夾鵝肝,有帶子的鮮甜,仲有燒過鵝肝的味道,真係滿口滿足最後叫埋燒原條菠蘿,都係前手臂咁長,燒過後,甜甜地做一個完美的完結
心之蛋卷
厚燒牛舌心和京蔥雞肉串