2019-10-09 256 浏览
呢度向來有好多小店,有一兩間係以前放學時必定會同朋友來食,可以話充滿回憶😆 但已經好幾年無來過,有好多舖頭都已經改頭換面了。見到呢間泰國舖好似以串燒為主打,而且傳來陣陣香味,坐座睇下餐牌,菜式選擇都幾多。燒雞翼非常令人驚喜,雞皮燒得非常脆,但肉質依然保住肉汁嫩滑,外脆肉嫩。不過等既時間比較耐,同老細傾開先知係因為生燒,制作時間較耐,但可以令雞肉保持肉汁,全晚最好味既串燒,必叫!!燒豬頸肉又係必叫,豬頸肉切得好大塊,因為夠厚夠大,所以唔會燒到乾,而且一咬啖啖肉仲好多肉汁,真係好正。燒雞腎一樣切得好大,所以唔會有燒乾情況,雞腎愛好者表示好滿足。燒牛肉保持到肉汁唔會老,沙嗲醬岩岩好唔會太濃。燒牛仔骨其中一樣我鍾意食既部份,份量可以,但有少少乾。卜卜腸覺得個名好得意而叫,應該有肥豬肉,不算太岩口味。海南雞飯雞肉嫩滑,但油飯普通,有點乾。泰式船麵可能食唔慣,覺得唔係好岩口味。串燒真係十分出色,大力推介,一定會再番黎食串燒。

燒雞翼

燒豬頸肉

燒雞腎
一樣切得好大,所以唔會有燒乾情況,雞腎愛好者表示好滿足。

燒牛肉
保持到肉汁唔會老,沙嗲醬岩岩好唔會太濃。

燒牛仔骨
其中一樣我鍾意食既部份,份量可以,但有少少乾。

卜卜腸
覺得個名好得意而叫,應該有肥豬肉,不算太岩口味。

海南雞飯
雞肉嫩滑,但油飯普通,有點乾。

泰式船麵
可能食唔慣,覺得唔係好岩口味。

串燒真係十分出色,大力推介,一定會再番黎食串燒。