2011-04-20 43 浏览
終於等到佢開張了!!! 門面裝修型格十足, 入到店內, 彷如罝身日本街頭的居酒屋. 一坐低個侍應就拎本Menu俾我哋, 個Menu的內容全部手寫, 感覺親切! 未落單前, 侍應妹妹問我哋要咩茶, 佢話有凍茶或者熱茶, 我就叫左熱的菊花茶, 可以清熱氣嘛! 落完單, 未有嘢食到之前, 侍應妹妹拎咗啲前菜俾我哋, 有椰菜, 芹菜...蘿蔔, 仲配咗幾個醬汁, 侍應妹妹逐個解釋係咩味, 佢話呢個醬汁全部都係店長自家製, 另外仲有兩杯細細杯的餐前酒送, 係佢哋自己釀製的桂花酒, 桂花味好香, 入口甜甜哋, 唔錯! 食完前菜, 其他嘢食都陸續送上!必食推介:龍蝦沙律: 絕無欺場, 啖啖肉燒白鱔: 好香, 皮脆肉嫩燒雞皮: 原塊上, 對於特別鐘情雞皮的我, 呢個雞皮可以話係我食過的最好食, 一啲都唔油膩, 好香脆!清酒煮蜆: 酒味好香, 隻隻蜆都肥大肉厚, 好味到連湯都飲哂!燒牛舌: 大小適中, 唔會好UN其他嘢食都水準以上: 燒象拔蚌燒多春魚煙肉蠔燒雞泡魚乾燒庵春旦羊架燒安格斯牛肉燒蓄薯三文魚茶漬飯南瓜雪糕由行入門口到上甜品, 都感受到呢間食店的誠意. 所有食物都非常足料, 味道亦水準以上, 係
終於等到佢開張了!!!

必食推介:
龍蝦沙律: 絕無欺場, 啖啖肉
燒白鱔: 好香, 皮脆肉嫩
燒牛舌: 大小適中, 唔會好UN

其他嘢食都水準以上:
燒安格斯牛肉
燒蓄薯
三文魚茶漬飯
南瓜雪糕

由行入門口到上甜品, 都感受到呢間食店的誠意. 所有食物都非常足料, 味道亦水準以上, 係一間用心製作的舖頭!!!
店舖內的裝修彷如日本的街頭小店!
餐牌全部手寫!
前菜 - 自家製桂花酒, 蘿蔔, 雜菜, 仲有自家製醬汁!
必食推介 - 龍蝦沙律, 啖啖肉!
必食推介 - 燒白鱔
清酒煮蜆, 隻隻都好大粒!!!
燒牛舌, 正!
甜品 - 南瓜雪糕, 買相精緻!
2011-04-18
店舖內的裝修彷如日本的街頭小店!
餐牌全部手寫!
前菜 - 自家製桂花酒, 蘿蔔, 雜菜, 仲有自家製醬汁!
必食推介 - 龍蝦沙律, 啖啖肉!
必食推介 - 燒白鱔
清酒煮蜆, 隻隻都好大粒!!!
燒牛舌, 正!
甜品 - 南瓜雪糕, 買相精緻!