2017-05-25
同朋友一行二人黎到依間小店,雖然鋪頭唔係好大,但勝在多野食揀,而且仲好岩同朋友傾計tim!一打開menu個時真係花多眼亂,而且好多名都好特別,就咁睇真係未必估到其實係咩,但老闆好好人,可以好奇問下佢其實每款菜色係咩黎,佢都會好nice咁答你架,本身我地揀個款野飲同雪糕個味好似,佢就會話俾我地知,推介我地試下其他味,試多d野。首先我地嗌左個藍莓魔豆醇乳酪,本身就咁睇名,真係有少少難想像佢係咩味道,不過即管一試啦。等左一陣就有得食啦,都幾大杯架,而且有好多層次,用左好多唔同配料。面頭有雪糕、藍莓、果醬,中間乳酪,最底又有果醬,食落去口感豐富,中間個層勁滑,又唔會太甜,味道岩岩好,佢面頭原來仲加左少少爆炸糖,有驚喜!我地兩個人都嗌左杯青蘋果乳酪沙杯,嘩,真係勁大杯呀,兩個人都未必飲得晒,飲落去好清新,用黎送之後既小食就岩晒啦!咁大杯,真係好岩炎炎夏日飲,又解喝之後小食我地嗌左個粟米忌廉薯餅同蜜糖雞翼。薯餅岩岩炸起好香口,最岩傾計個時慢慢食。雞翼加左蜜糖煎,再加左香草係面,而且雞翼本身都好入味之後就嗌左個香脆芝士卷餅,揀左粟米蟹柳味,見佢三十幾蚊以為細細份啦,點知原來好大份架!佢睇落好似大阪燒
薯餅岩岩炸起好香口,最岩傾計個時慢慢食。
而且佢每份食物都會有菜椰菜絲伴碟,可以中和一下,食完都冇咁大罪惡感。