2021-04-30
在一條行直入就見到呢間「串酒里」,其實喺路口已經聞到香香的燒烤味孜然燒大蒜$19我冇諗過咁好味,鍾意食蒜頭一定喜歡麻吉燒$22熱辣辣,中間年糕流出嚟,煙煙銀銀日式芝士焗玉子$39黃金薯條$59上枱熱辣辣,有鹹蛋黃包着熱辣辣的薯條川式脆燒雞軟骨$56鹽燒厚切牛舌$68汁燒煙肉𧐢卷$48煙肉荔枝串$48呢四款都好好食,尤其厚切牛舌,之後仲再叫多一次因為佢厚切,口感好好,但又唔會韌。汁燒煙肉蠔卷好特別,蠔肉亦唔細粒煙肉荔枝串,有煙肉口味又帶點甜甜的荔枝甜,好特別麻辣醬燒黑豚肉$49豚腩金菇串$48用麻辣醬燒黑豚肉,好惹味另外平時食開牛肉金菇,今次用豚腩又唔錯喎黃金醬燒扇貝、日本廣島蠔分別都是$88日式燒魷魚串$79呢隻魷魚燒得好靚右面是日式汁燒雜菜$22有茄子、尖椒、草菇、菠蘿芥末雞翼$32兩隻我喜歡芥末,喜歡那種少少攻鼻而又惹味的感覺我覺得呢間小店非常用心製作,點解呢,因為我睇得出每一樣野都唔係Hea住做,每次那位小姐放上枱的時候都會介紹這碟是什麼,每次收碟,亦會同我哋講聲,真係好好口,好殷勤的服務態度我非常欣賞!食物好重要,但服務更加重要,今晚好滿足下次一定會再嚟幫襯
我冇諗過咁好味,鍾意食蒜頭一定喜歡
熱辣辣,中間年糕流出嚟,煙煙銀銀
上枱熱辣辣,有鹹蛋黃包着熱辣辣的薯條
鹽燒厚切牛舌$68
汁燒煙肉𧐢卷$48
煙肉荔枝串$48
煙肉荔枝串,有煙肉口味又帶點甜甜的荔枝甜,好特別
豚腩金菇串$48
用麻辣醬燒黑豚肉,好惹味
另外平時食開牛肉金菇,今次用豚腩又唔錯喎
呢隻魷魚燒得好靚
有茄子、尖椒、草菇、菠蘿
我喜歡芥末,喜歡那種少少攻鼻而又惹味的感覺
下次一定會再嚟幫襯