2016-09-25 120 浏览
座落旺角區商業大廈之中,呢間鮨心日本餐廳質素相當之高。唔似其他餐廳流水式作業,而是用心而又精緻放待一事一物。壽司同卷物係必叫嘅食物。帶子非常厚身多肉,軟滑有肉感,而且味道清新鮮甜,質素上乘。而赤貝有著動人彈牙口感,證明用料絕對係經過精挑細選。鰻魚卷物份量都不少,經過蒲燒兼有著適量燒汁嘅鰻魚,肉質之細嫩程度無語倫比,而卷物中間有著青瓜及沙津菜作餡料,增加清新感覺之餘,亦可減低油膩之感。熱食方面同樣出色,明太子釀雞翼,手工絕不馬虎。雞翼經過油炸之後,賣相並不太油膩,外表炸得金黃色,非常吸引。而雞翼肉汁豐富,味道加添明太子嘅味道,非常之好食。最後有大蝦天婦羅,4大隻嘅大蝦賣相已經相當吸引,而且仲配備蘿蔔蓉、天婦羅汁同埋幼鹽,可見呢度貼心嘅程度。而味道方面,大蝦蝦肉彈牙,而且份量幾大,炸漿又夠輕盈,絕對睇得出師傅嘅手勢。
2016-09-21