2022-12-15 60 浏览
想趁聖誕佳節前,約朋友聚一聚。佢最鍾意食蠔,上網見到好多人介紹The oyster house ,第一次嚟試下。😍😍餐廳有唔少聖誕佈置🎄,幾有氣氛。來到點可以唔食生蠔🦪,叫咗半打生蠔試下😋 店員會介紹每種生蠔嘅來源同食既先後次序。❤️點了南非 rollex,法國 lambert及愛爾蘭 louet feisser。🤩我同朋友都最愛法國生蠔,味道夠鮮甜。食完蠔食個沙律,番茄羅勒水牛芝士夠開胃,蕃茄鮮甜,配香滑芝士。小食:西班牙火腿焗磨菇,火腿碎炒香釀入新鮮嘅蘑菇入面, 味道有層次。💗🤩👍黑松露野菌忌廉湯及鮮蠔濃湯, 配上暖暖嘅餐包。 我鍾意飲野菌忌廉湯, 濃郁鮮味,朋友就鍾意蠔湯,因為比較少飲到。main:烤焗牛骨髓配燒汁意大利飯有咬口嘅意大利飯,配上牛骨髓特別香口濃郁。西京燒比目魚比目魚滑溜,西京燒煮法係西餐少見,有驚喜。甜品Tiramisu做法正宗,入口軟滑, 對呢餐晚餐留下完美印象👍

餐廳有唔少聖誕佈置🎄,幾有氣氛。

🤩我同朋友都最愛法國生蠔,味道夠鮮甜。

main:

烤焗牛骨髓配燒汁意大利飯

有咬口嘅意大利飯,配上牛骨髓特別香口濃郁。

西京燒比目魚

比目魚滑溜,西京燒煮法係西餐少見,有驚喜。