2019-06-08
前晚同班舊同事飯聚,呢d場合想熱熱鬧鬧又坐得耐吹水既,火鍋絕對係個好選擇,為左照顧住唔同區既大家,本身諗住book市區既分店,點知間間都full哂,但又真係好想試下呢間咁多好評既餐廳,最後就book左元朗分店~入座時間8點半,我地預早10分鐘到達,門外有好多人等緊入座,不過店員動作好快,順利準時入座。一坐低,就要填返張點菜紙,自選5款海鮮同埋8款打邊爐料,一開始其實都擔心唔飽,始終唔係任食,又限住你嗌幾多款,但事實證明我真係諗太多!交左點菜紙,湯底隨即送上,亦有基本鼓油辣椒蔥俾你自製醬汁,大家都未坐定傾計,即刻有海鮮送到,原來除左自選5款,仲有蟹同蜆係送埋既,每枱都有張卡教你每款海鮮要煮幾耐,仲有必讚既係每枱都有包紙巾,對於要落手落腳剝殼既人黎講真係非常方便。食物就唔逐樣講喇,每款海鮮都好新鮮,肉質飽滿,有圖為證,其中最驚喜係北寄貝同鮑魚,蟹有膏,雖然撈上來個陣已經冇哂,但d膏去哂湯底度感覺仲正,食完海鮮已經飽左7成喇。至於打邊爐料一d都唔cheap,完全唔係任食個個質素,我地幾乎係跟住餐廳推薦黎點菜,真係冇介紹錯,印象較深刻既係雞軟骨丸、幾款肉同埋粟米,另外建議大家就算係食肉獸都好,
總結就係大滿足,人均埋單$200頭,性價比極高,食完之後我周圍介紹間餐廳俾朋友,黎緊都打算帶屋企人食多次,十分推薦!