呵呵﹐生日後兩個禮拜還在吃生日飯真有點兒那個﹐不過又真係好感動﹗我的朋友不介意我一改再改期都一定要和我慶祝﹐實在好感謝她們﹗一行4 人在大浪灣玩完就去o左石澳樂園﹐一心是去食朋友介紹的咖哩蟹(朋友知道我幾次去泰國都無緣吃咖哩蟹﹐希望在香港補番﹗)。雖然去到已經8 點幾﹐但停車場一樣好滿﹐不過好彩等一陣就有位。樂園個邊一樣咁好彩﹐雖然經過時見到坐到出門口﹐但泊好車去到又立即有位﹐不用等﹐正﹗因大家已經好肚餓喇﹗)這裡冇冷氣的﹐我可以頂得順﹐但有一兩個朋友就覺得比較難頂喇﹗一面食一面滴汗又真係戥佢地辛苦(好多謝晒你地呀﹗)﹐下次都係等秋天來回比較好d﹗4 個女仔都怕肥﹐所以冇要多澱粉質的食物﹐只是要了:* 泰式拼盤(小) - 每樣兩件﹐我們全部切半來share﹐志在多試不同的食物﹗春卷炸得香脆﹔蝦餅和魚餅普通啦﹔香葉包雞幾好﹐唔會太乾﹐ok 喎﹗* 雜錦串燒- 豬牛雞每樣2 串﹔牛肉最好食﹐係厚切的牛肉﹐有咬口不過唔會韌﹐正喎﹗* 青木瓜沙律- 這個好清好好味﹐不過就勁辣﹗我個朋友食左一啖就即刻要飲杯珍多冰去中和番﹗* 冬蔭功- 我朋友覺得好perfect﹐我就覺得如果再辣一點和酸

大家已經好肚餓喇﹗)

4 個女仔都怕肥﹐所以冇要多澱粉質的食物﹐只是要了:

* 冬蔭功- 我朋友覺得好perfect﹐我就覺得如果再辣一點和酸一點就更好﹗不過裡面好足料﹐我地一人一隻蝦﹐連殼的﹐好鮮甜﹗

* 燒豬肉- d 肉又爽又滑﹐個汁好香濃﹐少少辣﹐好香口﹗又係一樣食不停口的東西﹐旋風般就被我們消滅了一碟﹗

* 咖哩鞋- 羔蟹$98﹑頂角羔蟹$198﹗我們問老闆娘有什麼分別﹖她居然說是大小的分別﹐我們人少﹐除非好鐘意食蟹﹐否則小的已經可以了﹗咁誠實﹐抵讚啦﹗
我們就按她的提議﹐要了一隻小的﹐真係幾好(以呢個價錢計)﹐有幾多羔﹐不過d 肉就削d d 囉﹗d 咖哩汁只香不辣﹐香到我們破戒要了一碗白飯撈來吃﹗

* Roti 薄餅- 用來點咖哩汁就最正﹗

6 個菜4 支啤酒﹐埋單唔使$600﹐好抵呢﹗﹗