2019-07-24 1317 浏览
雖然食日式加火鍋,都是家常便飯,但每間都總有些令人難忘同喜愛的地方,所謂大家既落腳點,甚至飯堂。今次黎返呢間牛之鍋,最難忘就是最後的甜品部分,因為食任食火鍋好難保留戰力到最後,係呢度首先同你重點提示,一定留3成肚黎食甜品,或者食左第一輪後直接跳食甜品先都可以!今次揀參鬚杞子火腿雞湯鍋湯底, 有紅棗杞子, 參味幾濃, 又有d藥材味(中湯味)紐西蘭羊肩肉唔會好肥, 羊味都幾重, 肉質都嫩特選豚肉比較肥, 但入口很彈牙, 肉質亦好嫩美國極上牛肉, 睇脂肪紋就知唔會好肥, 重牛肉味又有咬口, 食多D都唔會膩印尼海蝦超級大size, 肉質爽彈, 日本廣島蠔都超大, 蠔味濃又滑溜, 肥美脹卜卜Encore再Encore啦首先點一些海鮮同豬牛肉, 之後出邊蔬菜吧有我喜歡既菇類,調味亦多款齊全過出面普遍既火鍋店,花生碎,芝麻醬都係我最愛配肥牛, 順便拎埋飲品, 綠荼解荼就岩我清下重口味又解膩丸類都有牛丸, 貢丸, 龍蝦丸, 都有8-9款, 仲有餃子都唔錯, 芝士波波腸好可愛又好味蔬菜菇類係自取, 選擇好多, 岩哂每個人既不同口味, 而且都好新鮮又乾淨飲品都好選擇, 有埋啤酒真係好, 唔係間間都有啤酒任
紐西蘭羊肩肉唔會好肥, 羊味都幾重, 肉質都嫩
特選豚肉比較肥, 但入口很彈牙, 肉質亦好嫩
Encore
再Encore啦

飲品都好選擇, 有埋啤酒真係好, 唔係間間都有啤酒任飲, 又有熱茶, 汽水果汁款式都多
先淥好吃左2片肉, 接住壽司刺身就大大盤送上, 真係要開動手口Turbo, 花之戀, 刺身壽司都好好食, 估唔到放題壽司都做得咁好

刺身類之中, 甜蝦同帶子就最好食, 又嫩又鮮甜, 赤貝都爽口, 三文魚唔使多講, 美味

芒果吉列蝦壽司, 海膽三文籽軍艦必點之選,
牛脷夠入味又夠腍
燒日本薯仔, 雞骨腸, 燒得香口惹味, 岩送啤酒人士
串燒雞軟骨唔會膩帶咸香, 燒菠蘿好甜好多汁

中段位 - 炸物: 榴槤炸彈, 炸生蠔都係幾個朋友共同喜好。
綠茶芭菲脆脆好多層次, 雪糕好滑, 白玉有咬口, 脆口脆米, 仲有jelly 彈彈口感同甜甜既cream
朱古力香蕉班戟及芒果班戟, 皮薄爆多餡, 又甜又滑, 但好輕盈.
榴槤甘露好濃郁好足料, 涼粉粉圓都唔錯
藍莓芝士杯細杯左少少, 但都夠味

重點部份─甜品大全:  綠茶芭菲脆脆, 朱古力香蕉班戟, 榴槤甘露, 涼粉冰, 藍莓芝士杯, 差不多橫掃全單。

之後, 我地再返點精選海鮮中蝦, 同蠔都唔錯, 捧住肚走。

商場行下, 有百貨, 有運動服OUTLET, 有玩具店, 商場連接樓上熊貓酒店, 有大陸團, 幸好人數不算多, 而且只在大堂集合未有影響及擠擁。
2019-07-16