2017-10-05 3813 浏览
今个星期唔计星期六日,仲有两日公众假期, 好爽爽 家姐就嚟生日 ,趁机会去我好想去嘅米走鸡我哋拣咗太子分店 ,交通方便 ,搭地铁同火车都就脚, 因为要就齐人,book咗枱9:30, 唔紧要啦,返多一日又放假啦!估唔到咁晏仲咁多人,去到差唔多满座, 好彩book咗枱, 仲编排我哋坐窗口卡位, 望到出面嘅街景 ,景观唔错 先点咗个火焰麻辣鸡煲, 有四种辣度, 我哋拣咗一只辣椒嘅辣度。 店员先用火枪点火, 然后再炒几炒 ,鸡煲充满辣椒干,洋葱,唐芹,芫茜, 香气扑鼻。其实仲有一小碗辣汤, 我哋怕辣, 店员提议唔好放汤落去先, 唔够先落鸡件好多又好滑 ,呢个辣度啱晒我哋差唔多食晒啲鸡,佢哋会帮你加清汤喺个煲度,开始打边炉啦! 我哋四个人都嗌咗唔少嘢食,火㶽必叫: 特级雪花肥牛, 大大碟肥牛, 雪花够分明 ,未渌 都已经想食秘制牛坑腩 ,应该先炆淋咗, 未试过打边炉食牛坑腩, 好淋好味越南虎虾 ,虎虾大大只, 又新鲜, 食落好爽甜手打五宝拼盘, 有五款唔同嘅手打丸, 墨丸,虾丸,鲮鱼丸,猪肉丸,牛丸, 每款两粒 ,手打真系特别好食, 口感零舍好。仲有鲜制四拼饺, 水饺,牛饺,云吞, 韮菜饺 ,每
今个星期唔计星期六日,仲有两日公众假期, 好爽爽
家姐就嚟生日 ,趁机会去我好想去嘅米走鸡

鸡件好多又好滑 ,呢个辣度啱晒我哋

火焰麻辣鸡煲(小)

差唔多食晒啲鸡,佢哋会帮你加清汤喺个煲度,开始打边炉啦!

特级雪花肥牛(大)

秘制牛坑腩

越南虎虾 ,虎虾大大只, 又新鲜, 食落好爽甜

越南虎虾

手打五宝拼盘

仲有鲜制四拼饺, 水饺,牛饺,云吞, 韮菜饺 ,每款馅料十足, 只只饺子胀卜卜

鲜制四拼饺

牛栢叶够爽口, 索晒啲汁够晒正。

牛柏叶

呢度啲蔬菜种菌类全部都有全份同半分, 我哋四个人拣左半分蜂巢冰豆腐同生菜都够啦 !

仲有新鲜白鳝片,木耳,稻庭乌冬, 啤酒汽水, 吃到饱饱 , 一边食一边倾计 ,几舒服,家姐都话满意

2017-10-03
庆祝纪念
生日
火焰麻辣鸡煲(小)