2024-03-25 555 浏览
生日月继续食食食, 今次同好姊妹拣左E间位于尖沙咀亚士厘道既铁板烧, 可以望住靓靓海景边食饭真系好正! 今次我地拣左铁烧精选套餐,只需人均$890, 相当高cp! ✨️沙律及餐汤前菜方面有两款, 一个系沙律, 食落新鲜爽脆, 而另一个就系蟹肉南瓜蓉, 食落甜甜地几好味!餐汤有三款款, 我地拣左一款系黑松露蘑菇, 第二个系龙虾汤, 龙虾汤质感浓稠, 味道浓郁鲜味黑松露蘑菇饮落有一粒粒嘅磨菇碎粒, 增添口感 ✨️大虎虾配蕃茄辣汁虾肉爽弹鲜味, 虾头入面仲有虾膏, 配上微辣嘅蕃茄汁,食落开胃惹味✨️大连鲍鱼配脆虾酱鲍鱼爽滑弹牙, 配搭脆虾酱除左令口感更丰富, 仲令鲜味提升 ✨️石班柳配他他酱石班鱼柳外皮经煎香后口感微脆, 石班鱼柳口感嫩滑, 啖啖肉, 配搭他他酱同食更滋味 ✨️特级牛柳配梅渍蕃茄特级牛柳我地点左5成熟, 师傅已经调好左味, 入口软熟juicy, 牛味浓郁, 旁边仲有梅渍蕃茄, 开胃之余同时又可以清一清味蕾✨️神户黑豚薄烧配苹果蓉黑豚肉包住左韩国泡菜, 配搭新颖有趣, 食落酸酸辣辣, 就咁食已经好惹味, 配上清甜既苹果蓉可以中和番个油腻感, 就咁食苹果蓉都好好味呢 ✨️樱花虾高菜清炒饭及炒什

✨️沙律及餐汤
黑松露蘑菇饮落有一粒粒嘅磨菇碎粒, 增添口感

✨️大虎虾配蕃茄辣汁

✨️大连鲍鱼配脆虾酱
鲍鱼爽滑弹牙, 配搭脆虾酱除左令口感更丰富, 仲令鲜味提升

✨️石班柳配他他酱

✨️特级牛柳配梅渍蕃茄

✨️神户黑豚薄烧配苹果蓉

✨️樱花虾高菜清炒饭及炒什菜
食到差唔多就系到炒饭同炒杂菜出场嘅时间, 饭粒炒得够干身,粒粒分明, 上面仲有一只太阳蛋, 蛋液同炒饭混合同食更美味

✨️开心果雪糕配焦糖脆多士
甜品除左有雪糕仲有车车最爱嘅焦糖脆多士, 甜甜脆脆嘅多士沾上开心果雪糕, 为丰富嘅晚餐划上完美嘅句号!
用餐时段