2024-03-30
又到一年一度既抹茶tea啦~我同我男朋友今次去The Farmhouse嘆同Matchali crossover既抹茶tea set裏面環境開揚, 仲有海景睇👍🏻 一入到黎大約10分鐘後就上tea set啦, 對我黎講最快👍🏻 雖然職員冇詳細介紹, 不過都唔緊要👌🏻鹹點方面, 味道正常發揮; 我就覺得 “煙三文魚忌廉芝士抹茶千層” 同 “鵝肝慕絲草莓櫻花最中餅” 好食d; 前者夠足料, 後者既士多啤梨同鵝肝mousse幾match遲左嗌野飲: 當然嗌左獨有既Matchali matcha latte, 拉花好靚又好飲 我男朋友就揀伯爵茶(冇影到🙇🏻♀️);甜點真係要推介: “抹茶栗子金磚蛋糕” 同埋 “焙茶朱古力蛋糕”, 前者茶味好夠, 蛋糕質地又夠濕潤; 後者朱古力同焙茶味幾夾, 底層脆脆好爽口另送既抹茶心太軟最好食抹茶味好濃, 裏面流心既茶味又夠哂濃另外, 大力推介呢度既 “夾心威化雪糕批” , 即係雪糕加最中脆餅仲有唔同味可以揀, 我就配合主題揀左抹茶味~職員附送左Matchali購物coupon俾我地; 原來呢set只係禮拜六日同公眾假期至有~我會考慮試下buffet啦
The Farmhouse X Matchali Afternoon Tea
煙三文魚忌廉芝士抹茶千層
鵝肝慕絲草莓櫻花最中餅
抹茶栗子金磚蛋糕
焙茶朱古力蛋糕
另送既抹茶心太軟最好食抹茶味好濃, 裏面流心既茶味又夠哂濃
抹茶心太軟
抹茶心太軟