2021-01-07 278 浏览
前排黃金周去咗呢間bookmark咗好耐既上環小店試下佢嘅招牌麻糬pancake,去到要排隊等位,室內座位比較逼,另外仲有少量室外座位,因為無人揀,所以我地好快就可以入座坐室外,室外仲有好特別既graffiti,想知係咩就要親身嚟欣賞吓喇。 ⁣⁣24小時浸煮鮮豚肉角煮慢煮蛋殼米茶漬飯⁣呢度除咗招牌pancake仲有啲主菜同咸食可以選擇,呢個茶漬飯,茶係分開用樽裝住保溫,飯嘅面頭鋪滿豚肉仲配埋溫泉蛋可以撈勻嚟食,所謂既豚肉角煮其實比較偏向五花肉,望落脂肪比例幾高,不過配埋茶漬飯一齊食,竟然feel唔到油膩感,但肉質都幾柔軟,整體帶醬油既鹹甜味,唔覺唔覺就KO晒成個飯。 ⁣⁣招牌燒海鹽忌廉麻糬班戟北海道牛奶雪糕及水果(伯爵茶味)⁣嚟到呢度一定要留肚食佢嘅招牌麻糬pancake,我哋叫咗伯爵茶味,pancake鬆軟帶淡淡茶香,食到咁上下就會食到入面既麻糬,pancake上面淋上海鹽忌廉令到個cream食落唔會太甜而且帶點海鹽鹹香,幾得意。另外仲有唔少生果同cereal作為配料,同pancake一齊食口感豐富,d配料點埋海鹽忌廉食原來都幾夾。 ⁣⁣黑芝麻可可奶昔、皇室伯爵鮮果茶⁣小編同友人一人

24小時浸煮鮮豚肉角煮慢煮蛋殼米茶漬飯⁣

招牌燒海鹽忌廉麻糬班戟北海道牛奶雪糕及水果(伯爵茶味)⁣

黑芝麻可可奶昔、皇室伯爵鮮果茶⁣
小編同友人一人叫咗一杯飲品,小編就飲咗黑芝麻可可奶昔,飲品用咗不鏽鋼飲管,好環保,奶昔既質感同平時好杰、好膩而且好死甜既奶昔唔同,佢係比較流質,可可味唔算好濃但味道比較天然,配埋粒粒黑芝麻,黑芝麻味頗出,兩種味道夾埋特別得嚟都幾好飲。 ⁣

人均消費:$160⁣
推介指數(10分為滿分):9分