2018-06-19 1214 浏览
Best Friend今個月生日,除左生日飯,少不免既就係生日蛋糕我呢位朋友,獨愛海綿同戚風蛋糕,鍾意鬆軟、濕潤既實在感生日,當然就係大哂架拉,作為忠實好友既我,就默默根據以上線索搜羅蛋糕la famille係戚風界名氣都幾大,口碑都唔錯有著鬆軟同濕潤既口感,is what I searching for~本身想要皇牌士多啤梨,但見到莓莓恩澤,用既係稀少糖,岩哂把口話減緊肥既朋友以紅作為主色,粒粒雜莓又砌到咁可愛白色Cream好順滑咁包圍整個蛋糕,少女心也是滿滿的仲加左個大生日牌,因為個design睇落幾high class又夠大氣影夠靚相,終於食得生果都好新鮮,係士多啤梨酸左D蛋糕既核心內圍同外圍都充滿Cream中間就係戚風蛋糕,口感真心鬆軟,CREAM質感輕盈,但味道濃郁,就算CREAM比例較重,食完一整件都唔覺膩重,連平時唔鍾意海綿蛋糕既另一個朋友都讚而CREAM既甜味,我同朋友都不約而同咁覺得似蜜糖,食到最後都好似蜜糖咁,甜而不膩,幾特別既嘗試鍾意食戚風蛋糕又或者海綿蛋糕既朋友仔,絕對可以一試
我呢位朋友,獨愛海綿同戚風蛋糕,鍾意鬆軟、濕潤既實在感
la famille係戚風界名氣都幾大,口碑都唔錯

以紅作為主色,粒粒雜莓又砌到咁可愛

白色Cream好順滑咁包圍整個蛋糕,少女心也是滿滿的

影夠靚相,終於食得
生果都好新鮮,係士多啤梨酸左D

蛋糕既核心內圍同外圍都充滿Cream

鍾意食戚風蛋糕又或者海綿蛋糕既朋友仔,絕對可以一試
庆祝纪念
生日