中女朋友要去鵝頸橋打小人,我放工跟埋去見識下,又幾搞笑。之後就去咗附近 銅鑼灣冠景樓的 牛之鍋,佢哋嘅日式火鍋放題料理真係出名抵食,如果早食早走賣單都係$200。火鍋湯底我哋一個清淡一個重口味,有清甜椰青湯,突出食物的原味道。同埋刺激的麻辣湯底,真係豉油醬料都唔使沾。自助區首先自助區有很多款式新鮮的蔬菜,如果鍾意食澱粉嘅仲有烏冬、公仔麵,打邊爐當然唔少得汽水啦!任飲想飲幾多就飲幾多唔使就住就住。極上牛肉、美國牛肉我哋係牛魔王當然第一時間食靚牛,肥瘦均勻,肉味濃郁,肉質很好。刺身落單我就自製刺身拼盤,厚切有口感,每款都很新鮮,有我最愛的甜蝦、帶子、三文魚、希靈魚,鮮甜又好味。五香雞件朋友的清甜椰青湯配搭五香雞件就最啱,成個椰子雞煲咁嘅款,雞肉嫩滑好味。滋補花膠矜貴的花膠,滋潤養顏,女生食多點有益,又有骨膠原,推介!火鍋配料的水餃、丸丸也是新鮮可靠。壽司、天婦羅、燒物、炸榴槤鬆化好香口,芝麻雞翼質素不錯,食得我們心花怒放。甜品推介大家一定要留肚食甜品,即叫即整,款式選擇多,楊枝甘露、芒果布甸、我最愛的是抹茶芭菲,好懷念京都吃的抹茶甜品🍵口感有層次,雪糕軟滑、紅豆甜美、脆脆有咬口。總括而言,

火鍋湯底

自助區

極上牛肉、美國牛肉

刺身

五香雞件

滋補花膠
矜貴的花膠,滋潤養顏,女生食多點有益,又有骨膠原,推介!

火鍋配料的水餃、丸丸也是新鮮可靠。

甜品

總括而言,店員服務好,晚市放題兩小時,無限任食日式料理、火鍋甜品,食物放題質素好,甜品更加係要加分。整體十分滿意,下次再來!