契妹從字母雜誌o既網頁得知名韓式甜品專門店「Nun Korean Dessert」於六月一日全新推出一系列季節性甜品,所以一開波就捉咗小肥契哥去食頭啖湯 。小店中央位置為落單及自助取餐處,身後為廚房,前面則為幾組二至多人o既合併式散座。埋牆一角亦設有幾個高櫈吧位。潮流興Facebook打咭送食物,「Nun」都一樣有。XO仔好快又要驗身,自知要睇住黎食,故一早已計劃好要淨食朱古力窩夫甜品做晚餐 ,以減低犯罪感。不過睇到餐牌上有咸點食,又覺得齋食甜品當晚飯好似過份咗少少,所以就先叫咗客蒸餃子做頭盤 。原本其實諗住叫鍋貼架,經過三思之後覺得蒸餃更為健康,最終就改變咗策略。韓式蒸餃六隻($39):蒸餃真係一滴油都冇,另跟豉油同辣醬。蒸餃雖然唔係廚房自己包,不過都好軟嫩。大魔王朱古力窩夫($62):主菜窩夫疊到成個小山丘咁高,實物遠比餐牌上o既圖片吸引震撼 。朱古力係邪惡o既象徵,朱古力窩夫則為大魔王之化身,同壞蛋XO仔可真謂絕配呀 !深啡色o既窩夫香脆鬆化,並滲透著醇厚微甜o既朱古力香,盡顯大魔王純樸o既本質 。配上雲尼拿雪糕能增添香滑爽涼,加埋軟棉棉o既棉花糖令口感更為豐富,連同
埋牆一角亦設有幾個高櫈吧位。
潮流興Facebook打咭送食物
,「Nun」都一樣有。
,以減低犯罪感。
韓式蒸餃六隻
蒸餃雖然唔係廚房自己包,不過都好軟嫩。
韓式蒸餃六隻
大魔王朱古力窩夫
配上雲尼拿雪糕能增添香滑爽涼,加埋軟棉棉o既棉花糖令口感更為豐富,連同香蕉片食感覺又變得正面健康,最後再以甜美o既朱古力醬點綴,組合實屬完美
大魔王朱古力窩夫
事實証明,甜品係可以當晚餐食o既,窩夫更可以做主菜!「Nun Korean Dessert」全新推出o既「大魔王朱古力窩夫」體態誘人,美味可口,但食後必需要多加運動以作消解之效,咁仲唔係魔鬼o既化身
?!
2016-06-01