2017-04-24 483 浏览
來到cwb~食完dinner~梗係要來個甜品~ Nun!坐低就叫個雪奶。。韓式綠寶石香甜蜜瓜雪奶!淋上練奶~就像雪山有雪!食喇~大大粒蜜瓜好清甜!再一啖雪奶。。冰涼感覺充滿口腔!加上練奶的甜蜜,清清甜甜好好味!飲品方面,叫了。。韓式草莓果肉沙冰!一粒一粒草莓鋪在上面~美味的 cream上!吸一啖,好冰涼!因為是沙冰~味道沒有太甜也沒有太酸,和草莓肉調和得剛剛好~好滋味!另一杯,韓式巨峰梳打特飲!飲一啖,巨峰味道充滿口腔。。冰涼爆發!一樣,沒有太酸,剛剛好,好適合大熱天時飲呢!大大推介!
來到cwb~
食完dinner~
梗係要來個甜品~ Nun!

坐低就叫個雪奶。。
韓式綠寶石香甜蜜瓜雪奶!
淋上練奶~
就像雪山有雪!

食喇~

大大粒蜜瓜好清甜!

再一啖雪奶。。
冰涼感覺充滿口腔!

加上練奶的甜蜜,
清清甜甜好好味!

飲品方面,
叫了。。
韓式草莓果肉沙冰!
一粒一粒草莓鋪在上面~
美味的 cream上!

吸一啖,好冰涼!
因為是沙冰~

味道沒有太甜也沒有太酸,
和草莓肉調和得剛剛好~
好滋味!

另一杯,
韓式巨峰梳打特飲!
飲一啖,
巨峰味道充滿口腔。。
冰涼爆發!

一樣,沒有太酸,
剛剛好,
好適合大熱天時飲呢!

大大推介!

2017-03-18 277 浏览
1️⃣紫薯窩夫(全條) $58 評分: 6/10  店家新產品!大大條12吋長窩夫,賣相幾好,顏色吸引,相機食先不錯!食下夠哂香脆可口,但上層cream同紫薯蓉太厚實🙈好快好飽喔😌如果cream輕盈d更好  2️⃣焦糖香蕉朱古力豆窩夫 (全條) $48 評分: 6.5/10  焦糖香蕉吾錯,夠香脆甜😍但下面既cream都係太厚實lu~食食下好快會有飽的感覺,上面另有朱古力醬~增加甜度店家另有鹹的供選擇,例如黑松露蛋沙律等喔~不愛甜可考慮下
1️⃣紫薯窩夫(全條) $58 評分: 6/10

店家另有鹹的供選擇,例如黑松露蛋沙律等喔~不愛甜可考慮下
2017-03-01
2017-02-18 344 浏览
其實今晚晚飯已經食得好飽,不過銅鑼灣咁多甜品店,又好難避免唔食飯後甜品~~呢間韓式甜品店,其實已經經過好多次,不過次次都最後去咗聰嫂。。今晚聰嫂條人龍真係好長,我哋就黎試新野啦我地叫左特濃紫薯窩夫,同埋Fresh mango sherbet。落完單之後就可以拎住呢舊野返埋位等:等左都唔夠5分鐘佢就響喇!芒果又新鮮又甜,sherbet 都有濃郁嘅芒果味,底下嘅冰底非常綿,撈埋啲芒果汁都幾好食,不過就略為甜小小呢個窩夫面層的紫薯泥真係好好食,味道濃郁,唔會太甜,質感軟滑不過我唔鍾意中間個層cream...無啦啦多咗啲卡路里個窩夫底冇乜蛋香,而且有d硬,唔夠鬆軟。不過佢啲窩夫咁多味可以揀,希望下次試其他味道會好食d la!

落完單之後就可以拎住呢舊野返埋位等:
等左都唔夠5分鐘佢就響喇!

不過我唔鍾意中間個層cream...無啦啦多咗啲卡路里

個窩夫底冇乜蛋香,而且有d硬,唔夠鬆軟。
2017-02-16
$50 (宵夜)
Nun Korean Dessert以前食過好多次 一直感覺質素幾好 抹茶紅豆多紅豆泥之餘又吾會太甜,雪糕仲好有抹茶味!點知今次完全失望宇治抹茶紅豆雪奶 $68雪糕明顯轉左 我自己食落疑似維記綠茶雪糕! 以前好食好多冰亦吾夠綿 好多一舊舊既冰 最失望的是中間那層紅豆沒有了剩下一層抹茶粉現在覺得它質素下降 不好吃了香滑芝士特級醉人草莓雪奶 $68這個甜甜的 挺不錯但我朋友仲要加多兩杯煉奶 我自己就吃不了那麼甜但個冰仲會食到一舊一舊 都無以前甘細滑喇
點知今次完全失望
宇治抹茶紅豆雪奶 $68
雪糕明顯轉左 我自己食落疑似維記綠茶雪糕!
以前好食好多

2016-12-29
用餐时段
宵夜
2017-02-05 211 浏览
我係第一次黎一入到去除左食客好似唔覺眼有店員係鋪面到我要落單我行去冇人既收銀處真係唔知可以搵邊個落單之後先發現全部員工一齊坐埋一邊放飯想食草莓WAFFLE但睇完餐係冇既唔緊要,食草莓韓式牛奶軟雪糕同埋流心芝士腸配薯條都坐左接近20分鐘先有得食係等得幾耐下拎到薯條之後嘩~我未見過咁大條既薯條真係超大條呀!我不嬲最鍾意食多肉既粗薯條估唔到呢到既薯條會咁大條味道唔錯都多肉同埋份量都足夠兩個人食飽至於所謂既流心芝士腸係冇流心好普通既一條腸仔食完流心芝士腸配薯條又再等一陣等軟雪糕啦幾濃牛奶味士多啤梨唔會酸整體幾好味但快溶五十幾蚊覺得有D貴不過對呢間炸物幾有興趣又相對平所以會再返黎!
我係第一次黎

一入到去除左食客
好似唔覺眼有店員係鋪面

到我要落單我行去冇人既收銀處

真係唔知可以搵邊個落單

之後先發現全部員工一齊坐埋一邊放飯

想食草莓WAFFLE但睇完餐係冇既

唔緊要,食草莓韓式牛奶軟雪糕

同埋流心芝士腸配薯條

不過對呢間炸物幾有興趣又相對平

所以會再返黎!
2017-02-04
等候时间
20 分钟 (堂食)
2017-02-05 108 浏览
韓式甜品係電視雜誌看得多,親身體驗又是一大享受,這個五重奏誘惑朱古力芝士蛋糕雪奶真的滿足了視覺和味覺,朱古力味道十分濃郁豐富,放在充滿奶香的軟綿綿雪奶上,混在一起的味道非常香口,令朱古力味道更實在,又有朱古力碎,朱古力味芝士蛋糕切得細細粒,芝士味濃又加埋朱古力味,味道又甜囗感又軟,十分回味亦叫了一個韓式綠森林蜜瓜奶昔,這個奶昔色彩繽紛,有綠色甜甜的蜜瓜,有彩色朱古力豆,又有雪糕筒,好喜歡。混合忌廉一起,飲入口好幼滑好甜,亦有淡淡的蜜瓜味道,好清好鮮的味道,和剛食完的朱古力雪奶完全不同,解渴一流
2017-02-04 77 浏览
呢個韓式芝士蛋糕芒果窩夫,好大份好大份呀芒果控的十分喜歡,芒果味道好濃郁窩夫外面脆脆的,咬落又鬆軟無比,有去無回芒果汁做醬,令窩夫juicy左。另外上面的芒果粒,好甜好林,好時令呀。再有一粒粒芝士蛋糕粒,好濃的芝士味的蛋糕粒,混合窩夫十分配合,又不會太溜。仲有一球芒果雪糕,成口都是芒果甜香另一個造型好可愛好吸引,小兔仔紅鑽草莓布甸藍莓雪奶,小白兔的造型令小朋友和大人也喜歡。士多啤梨味道的布甸好香滑好清甜,伴住藍莓醬的雪奶好夾味道,雪奶的奶味好濃郁,入口即溶,撈埋士多啤梨和藍莓味道,更清新鮮甜,加左忌廉更香滑可口
呢個韓式芝士蛋糕芒果窩夫,好大份好大份呀
芒果控的十分喜歡,芒果味道好濃郁
2017-02-02 134 浏览
見到有個$80兩款飯麵嘅優惠,所以lunch 同同事一試。點知一坐低,睇menu 時,店員就話無飯..😑😑一間賣午餐嘅餐廳,竟然lunch 無哂飯。咁都算,叫麵。落單嘅時候,佢又同得地講無蝦...... 即係menu 有一半食物係無嘅。咁都算,我地叫野食。我地自己將個同事confirm order 時,店員係旁邊,我地未落order, 佢就話聽到我地叫咩食。我地問多佢一次係咪知道我地order 咩,佢confirm 話係。之後過左10分鐘,佢突然問我地洗唔洗落住order 先,我地好奇怪咁問「頭先唔係落左order 咩」。佢話要俾左錢先落order。咁又唔早講😑😑⋯⋯跟住打卡話送梳打水 點知又話無哂梳打水 真係咩都無雖然個店員都幾有禮貌,但都真係 無 下次!
見到有個$80兩款飯麵嘅優惠,所以lunch 同同事一試。

跟住打卡話送梳打水 點知又話無哂梳打水 真係咩都無

雖然個店員都幾有禮貌,但都真係 無 下次!
2017-01-29 99 浏览
收到朋友給的優惠券所以試下過嚟食晚餐唔知甜品如何啦但係熟食嘅完完全唔得(炸雞例外)首先講左佢唯一一個算喺ok或者好嘅啦就喺佢嘅炸雞snacks其實因為喺炸雞好難整得難食呢奈何佢呢個都炸得有啲過龍太硬啦好彩都喺統一化嘅甜辣醬救左佢第二樣就喺呢味海鮮芝士拉麵啦你睇菜單個樣同呢個簡直喺...算啦唔好提菜單始終此圖片僅供參考呢兜野五十幾蚊凈喺個賣相擺上嚟已經屈曬機由肚餓變成零食慾,ok算唔好理賣相或者佢味道真係ok呢哇..蝦雖然喺多有成三隻不過啲蝦一啲都唔新鮮囉,冰鮮蝦之餘仲喺唔知擺左幾耐蝦肉完全離曬殼 乾癟曬要落去柴gumgum完全食唔到蝦應有嘅鮮味GG 20分最後就喺呢個撈麵啦你乾身唔緊要我食唔到味呀你湯麵都話可以飲一兩淡湯拯救自己味蕾但係呢個真係覺得好似食緊乾版陽春麵個麺又乾啲配料又喺白sap蛋同紫菜撈埋之後仲乾 簡直喺痛苦呀完成成碗野仲伏過樓上碗海鮮拉麵...
2017-01-29 80 浏览
Before having dinner, we went to Nun for dessert!It's crazy, isn't it?  Girls always have another stomach for eating desert!We ordered a Darian Sherbet, which is seasonal edition.It only sell for few week. I could say, it's the best dessert I've ever had in Nun!!!The ice cream was full of Darian smell. And there was much Darian meat under the icecream!!The whole dessert was full of my favourite Darian, Darian and Darian!!. That's really tasty and both of us loved it !!Matcha ToastThat's the seco

It only sell for few week.

Matcha Toast

That's the second dessert we ordered.

The Toast was crispy and the matcha milk spread on top made the toast lovely.

The matcha was fresh and the ice cream was creamy.

It's not too sweet for us and good enough to made our day.
2016-08-08
2017-01-28 46 浏览
不是第一次吃的冰沫了,吃過芝士和芒果味,打算吃新出的榴蓮,去到卻沒貨了😢正常size作飯後甜品兩人也可以share,不然可(+$18)要JUMBO size😈-1️⃣✨#韓式魔鬼Oreo碎碎雪奶 ($68)✨🍨白色雪奶上淋上了煉乳,撒上了Oreo碎,又放上了半塊半塊的Oreo🙆🏻吃下冰感細膩,Oreo份量多,可惜冰沫沒有奶香,只有僅僅的Oreo味🤔Rating💁🏻(6*/10*)-2️⃣✨#韓式紅豆麻糬年糕雪糕吐司 (左上 $48)✨🍞這倒不錯吃😋聽見食物的組合也知不會難吃!兩塊麵包,夾上紅豆蓉和麻糬,撒上黃豆粉拿去焗🔥同時唧上了蜜蜂🍯甜度當然足,而上桌也熱烘烘的😍麵包香脆但偏乾,紅豆蓉細滑偏甜,蜜蜂夠香但少膩~而且竟是麻糬粒,不是年糕稍微敷衍,但綿密得不大嚼勁,也許反而適合某些人的口味呢😎Rating💁🏻(6.9*/10*)-餐廳不設加一,點餐和取餐也要自助喔🙆🏻
1️⃣✨#韓式魔鬼Oreo碎碎雪奶 ($68)✨🍨
Rating💁🏻(6*/10*)
2️⃣✨#韓式紅豆麻糬年糕雪糕吐司 (左上 $48)✨🍞
這倒不錯吃😋聽見食物的組合也知不會難吃!
兩塊麵包,夾上紅豆蓉和麻糬,撒上黃豆粉拿去焗🔥
同時唧上了蜜蜂🍯甜度當然足,而上桌也熱烘烘的😍
麵包香脆但偏乾,紅豆蓉細滑偏甜,蜜蜂夠香但少膩~
Rating💁🏻(6.9*/10*)
餐廳不設加一,點餐和取餐也要自助喔🙆🏻
用餐时段
下午茶
1K
2017-01-27 153 浏览
那天與朋友在銅鑼灣逛街後,很有興趣嚐一下韓式甜品,經朋友介紹下,就來到此店,原來就是在時代廣場旁,怎麼我一直也不知道呢~😂踏入此店,見到也有很多外地遊客光顧。與朋共分享兩款甜品,一款小食,各有水準,滿足了我這下子的甜品癮!韓式魚片炒年糕比起韓國炒年糕,相對不是太辣,是非常適合我這種不能嚐過辣的人吃。年糕烹調時間剛剛好,不太軟也不太硬,非常有咬口!加上有魚糕搭配之下,非常惹味!韓式宇治金時紅豆雪奶這款甜品由四個甜品組成,綠茶冰、紅豆蓉、綠茶雪糕和煉奶,沙冰中滲出淡淡的綠茶味,配上濃濃的紅豆蓉,兩者非常搭配,再加上綠茶雪糕後,綠茶的味道再衝出來,雪糕非常綿,最後加上煉奶,將綠茶的茶味、紅豆蓉的甜味更帶出來,綠茶控最愛!韓式芝士蛋糕士多啤梨窩夫窩夫是新鮮烤焗而成的,非常脆口,加上忌廉並配上士多啤梨和果醬後,成為常見很受歡迎的甜品,但特別的地方是加入了芝士蛋糕,熱的窩夫把芝士蛋糕變成了半溶化的狀態,並融入了果醬和忌廉之中,令整個窩夫變得不平凡不一樣了。
,滿足了我這下子的甜品癮!
韓式魚片炒年糕
韓式宇治金時紅豆雪奶

韓式芝士蛋糕士多啤梨窩夫

啱啱去左呢間野 見到平d就入左去買 同埋冇野送點知原來係收原價 我個friend買完我就再問佢既解釋係冇個隻特價裝既杯 真係吹脹我同佢地講 既然冇點解唔收返呢個牌佢?佢答我 佢已經同左我個friend講咁既然冇左個優惠就唔好放個promotion 係度啦 佢冇正面回應呢個問題真心嬲嬲地垃圾
啱啱去左呢間野 見到平d就入左去買 同埋冇野送
點知原來係收原價 我個friend買完我就再問

佢既解釋係冇個隻特價裝既杯 真係吹脹
我同佢地講 既然冇點解唔收返呢個牌佢?

佢答我 佢已經同左我個friend講

真心嬲嬲地
垃圾
外卖自取
2017-01-24 71 浏览
開頭比門口個窩夫招牌吹引咗入去 諗住試試佢啦 好期待咁落單果陣點知話冇 ok算 咁上次試過啲冰覺得麻麻 今次唯有寄望系啲熱食度啦 叫咗個炸醬麵同個蝦餅泡菜芝士飯5記得個名係咪有啲長 等咗大約有4到5個字啦 表示放飯得一個中差啲遲到個飯賣相真係同副相差好遠 兩塊蝦餅加啲芝士仲有啲紅色5知咩汁 甜嘅 但係說好的泡菜去咗邊 全程完全5知自己食梗乜 靜係知食完勁濟個麵就我男朋友食嘅 佢都話5知自己食緊咩😂話冇味 靜係啲醬有啲甜 如果靜係為咗充饑又有時間嘅話可以考慮下去幫襯嘅
ok算
等咗大約有4到5個字啦 表示放飯得一個中差啲遲到
如果靜係為咗充饑又有時間嘅話可以考慮下去幫襯嘅
2017-01-22 82 浏览
同好友去大坑食完麻辣火鍋後,便慢慢走到銅鑼灣,決定吃點甜品。 已經來過幾次,但每次都會點不同的食物,今次還加了一個menu, 多了幾款甜品選擇。 一打開menu, 便立即指出非常吸睛的紫薯雪奶。 韓式紫薯雪米糍雪奶($68) 雪奶非常搶眼,紫色到個埋的高高的,尤如一個小山。 放上幾粒紫薯雪米糍外,中間還夾著一球紫薯蓉,再在雪奶上鋪上紫薯粉。 韓式荔枝梳打特飲($35) 想要清新一點,就點了這個荔枝梳打,入口冰涼,非常解渴。 韓式鮮芒果沙冰($45) 芒果沙冰打得幼細,芒果味道香濃,上層還吱了一層cream, 非常搶眼,入口冰涼可口。
同好友去大坑食完麻辣火鍋後,便慢慢走到銅鑼灣,決定吃點甜品

韓式紫薯雪米糍雪奶($68)

韓式荔枝梳打特飲($35)

想要清新一點,就點了這個荔枝梳打,入口冰涼,非常解渴。

韓式鮮芒果沙冰($45)

2016-11-21