慶祝朋友生日,知道佢最鍾意去Cafe,一於就約佢去我一早bookmark咗嘅靚靚Cafe😻呢間cafe以淺色木材為主調,加埋落地玻璃窗,營造出舒適又優雅嘅氛圍。餐廳入面有好多唔規則形狀嘅餐桌,好時尚有型。四周圍都有綠色嘅盆栽植物,令人感覺好舒服同自然。而且餐廳仲要係Pet Friendly,帶埋毛孩嚟chill一chill都幾開心。餐廳提供手工製作嘅輕食,包括手工意粉、精品咖啡、沙律、三文治同甜品等等。我就係為咗佢哋嘅甜品而嚟😻😻😻 有麻糬、窩夫、雪糕,一次過滿足三個願望,未食已心心眼😻😻海鹽焦糖比利時朱古力麻糬窩夫窩夫烤到焦糖色,上面鋪滿咗香濃嘅朱古力雪糕同海鹽焦糖麻糬。麻糬口感綿密細緻,唔會過分甜,仲有彈性同豐富嘅口感。撒埋啲朱古力粉,令味道更豐富。明太子忌廉帶子墨魚圈長通粉呢款手工製作嘅明太子忌廉帶子墨魚圈長通粉真係令人流晒口水🤭。帶子煎得香氣四溢,分量都幾大。墨魚圈有啲彈牙嘅口感,正!抹茶拿鐵有靚靚嘅拉花,抹茶味濃,配上甜度適中嘅甜品,仲唔係生活中的小確幸🫶🏻

海鹽焦糖比利時朱古力麻糬窩夫

明太子忌廉帶子墨魚圈長通粉