8度餐廳

Café 8 Degrees
2015-04-16 18074 浏览
本身都想去食buffet,咁啱見到openrice有85折coupon,所以拿拿林book定位先😁環境幾靚幾乾淨,仲有播緊歌,唔係純音樂,係平時大家都有聽過甚至識唱既英文歌,我覺得咁仲好過播純音樂👍一坐底最吸引我既係呢隻杯,差d以為倒瀉水😑第一時間緊係拎生蠔啦!係即開嫁,不過我見開蠔個個人開到手軟,其實我諗即唔即開都唔太分別既,不過搞gimmicky無計啦佢開完仲會有另外一位廚師沖一沖d蠔,但佢彈哂d水落我到......每人每次可以拎兩隻,所以要排多兩轉先夠!之後我諗大家都係拎刺身長腳蟹個d嫁啦😂長腳蟹佢喪refill所以唔使擔心無哂👍長腳蟹好食,咸度適中,有較剪提供,但竟然濕紙巾無哂貨!搞到食完隻手痴立立,要係咁用勁多紙巾抹手芝士種類比其他酒店多全部都好食,由其左下個隻,超讚👍另外仲有煙三文魚,莎樂腸,雜錦火腿同其他冷盤,全部都唔錯,不過無pama ham,有d失望有得任飲橙汁同蘋果汁,有燒牛肉同煎鵝肝,鵝肝排左好幾轉先拎到牛肉好嫩,中間仲係粉紅色☺️焗蠔好食,我覺得仲好食過d生蠔鵝肝都唔錯,如果可以配多塊多士索索d油咁就仲好啦~熟食除左印度薄餅咖哩個d之外,其他全部認真麻麻,食左一r

一坐底最吸引我既係呢隻杯,差d以為倒瀉水😑

每人每次可以拎兩隻,所以要排多兩轉先夠!

芝士種類比其他酒店多

牛肉好嫩,中間仲係粉紅色☺️焗蠔好食,我覺得仲好食過d生蠔
鵝肝都唔錯,如果可以配多塊多士索索d油咁就仲好啦~

熟食除左印度薄餅咖哩個d之外,其他全部認真麻麻,食左一round就無再食,仲要食淨,羊架超un,咬唔開,好似食香口膠😓煎牛扒乾爭爭,白汁螺絲粉無味,蕃茄煎魚柳又係唔好食,呢間d熟食係我食過所有buffet最差的!

終於食甜品啦!

全部蛋糕都好好食,好有水準,簡直加哂分,總之甜品超推薦,係全部都好好好好食

有haggan dazs雪糕,有曲奇,呍尼拿,士多啤梨,我就算食到好飽都食左兩杯,回本呀嘛~最估唔到係有綿花糖,雖然同出面個d差唔多,但好耐無食過啦,再加上係條街見到都唔會買,費事食到隻手痴立立,所以而家係餐廳到去洗手又方便就緊係食啦!
晚餐時段$438,openrice有85折coupon,每人折左連加一$410,今餐不過不失啦~~