2018-04-23
喺the one行行下街, 就被宏嘅甜品櫃吸引住 ,咩都唔諗就決定食呢間啦。主菜都已經有好多種類揀, 因為我好鍾意食鰻魚,就叫咗個大鰻魚飯套餐。 個餐有兩條大鰻魚,海藻烏冬,再加個蛋捲。 絕對係一個自我放棄嘅增肥餐。 鰻魚飯太好味嘅關係我極速已經ko咗 。海藻烏冬我覺得有啲似我哋平時食開嘅蕎麥麵。 個蛋捲就真係值得一讚,我叫咗抹茶味 ,自己本身唔係話太鍾意抹茶,但係佢呢個真係整得好好食, 抹茶控一定唔可以錯過。我覺得我呢個餐都已經好過份,但男朋友叫另外一個餐仲過份, 佢個餐有三碗飯,鰻魚飯,吞拿魚生飯, 海藻烏冬,仲要加多個沙律 。又係一個肥仔餐。最過分嘅係我哋食完個餐, 都仲要忍唔住叫咗甜品。 因為本身我入嚟呢間係諗住食甜品, 鮮雜果窩夫真係好好食,焗得好香脆,再配埋雪糕忌廉, 真係飽到嘔都要將佢食曬。