2025-06-27 463 浏览
平時甜品店都係食甜品,但呢間竟然有手工意粉!竟然味道都唔輸蝕,幾有趣~。濃蕃茄牛肋條孖辮粉 $128 / 蟹肉卡邦尼孖辮粉 $138見到呢度有孖辮粉,應該係手工意粉嚟,平時市面上都唔常見,所以叫咗嚟試吓😛口感 Q 彈,似變奏版嘅通粉,都幾得意!蕃茄牛肋條味道正常,蕃茄醬偏薄身~而且牛肋條嘅份量偏少……感覺上係得一條,再切開成四粒🙏🏻蟹肉卡邦尼更值得一試!蟹肉份量多,每啖都有蟹味,撈埋生蛋黃食都好夾!。熟成芒果麻糬拿破崙 $148超推薦!!啲酥皮做得好出色,非常鬆脆,雖然價錢唔平,但我都願意為咗啲酥皮再食!上面嘅芒果份量都多🥭,啲cream重奶味,但係感覺輕身的,唔會好膩~入面仲有幾粒麻糬球,感覺係餐廳自己做嘅,都好有誠意!。MONT BLANC 麻糬班戟(配雪糕) $138有幾款唔同嘅口味可以選擇,我哋揀咗金時番薯配焙茶雪糕~由班戟做底,上面放一球雪糕,出面仲有大量嘅番薯蓉包圍住🍠。啲番薯蓉質感綿滑,而且香甜,都好好食!但係感覺上同班戟唔係好夾😣分開食嘅話兩樣都唔錯,但放埋一齊嘅話就差啲~。焙茶富士山 $56 / 抹茶富士山 $56打卡一流🗻!飲落都唔錯,上面嗰層好似係用茶打出嚟嘅泡泡

。熟成芒果麻糬拿破崙 $148
熟成芒果麻糬拿破崙

。MONT BLANC 麻糬班戟(配雪糕) $138

。焙茶富士山 $56 / 抹茶富士山 $56
打卡一流🗻!飲落都唔錯,上面嗰層好似係用茶打出嚟嘅泡泡,兩杯嘅味道都好濃,而且口感綿密,之後連埋下面啲奶撈埋嚟飲成件事好Creamy!喺一杯會飽肚嘅飲品🤣
熟成芒果麻糬拿破崙