當時我等老婆接佢走之制,橫惦都係等不如search下尖沙咀有咩甜品食啦,之後search到【宏】佢地既關門時間係11pm,而我到達店既時間係10pm。一入到門口,有個侍應已經用非常差既語氣話: 而家得返甜品食咋喎!咁我都係黎食甜品者,佢帶到我去個位後,又講左句: 我地十點九收舖!個下即係心諗: 咁唔想就咪叫我地入黎啦,直頭話已過last order咪得囉!好啦,叫甜品先,我就想叫抹茶雪芳蛋糕,點知原來有最低消費,係我唔記得左,但侍應既樣係好厭惡,我又唔係食一件蛋糕坐成日果D人,又不斷催促我落其他甜品啦⋯之後我叫左個抹茶雪糕巴菲杯,淨係個賣相都尚可。抹茶雪糕偏苦,正合我意,但係其他配料都有一定甜度,所以完全中和番。但到最後態度差既舖頭我一定以後唔會再入去。