2019-12-03 72 浏览
觀塘開咗好多新嘅食肆,呢一間Call me chef,令我注意既主要原因,係因為佢門口放滿好多好吸引嘅千層蛋糕!上網睇過資料,主理嘅係一個年紀輕輕嘅小妮子,佢去咗法國考左藍帶,就返嚟香港開業。今日嚟到同同事食lunch。佢lunch set 都好多選擇, 我哋叫咗意粉。首先配上一個清清淡淡嘅沙律,酸甜嘅沙律醬,有點點蛋黃香,配上新鮮嘅生菜,份外開胃。煮食我哋叫咗卡邦尼煙肉意粉,另外一個呢係西蘭花意粉。兩個都好清新,喜歡佢意粉有咬口,唔係間間都可以煮到咁恰到好處架。好驚喜地佢有配甜品,我哋分別叫咗豆腐雪糕筒抹茶雪糕。我相信個雪糕應該係老闆自己親手整㗎,佢抹茶味真係特別香濃!出邊食嘅都冇咁香既抹茶味,另外豆腐味嘅雪糕都係我嘅大愛,好好味啊!飲品方面我哋嗌左柑桔蜜,大大杯同同事一路吹水一路飲咁就過咗一個悠閒嘅下午啦!
觀塘開咗好多新嘅食肆,呢一間Call me chef
令我注意既主要原因,係因為佢門口放滿好多好吸引嘅千層蛋糕!

首先配上一個清清淡淡嘅沙律
另外一個呢係西蘭花意粉
好驚喜地佢有配甜品,我哋分別叫咗豆腐雪糕筒抹茶雪糕。
2019-11-06