2021-11-18 54 浏览
上網見到呢間新開既omakase評價不錯,lunch set都幾抵食,諗住黎試下lunch先,如果ok下次可以book埋dinner😚lunch有兩個價錢,分別係$488同$688,呢次揀左$688既菊Kiku🙃首先黎既係前菜🌟田螺 無花果 鮑魚 大根🌟大根係超級入味既關東煮鮑魚好軟爛入味田螺食到醃漬醬油味連水果都搭配濃郁口味😃甜膩軟爛既無花果🌟刺身五點盛🌟深海池魚、中toro、鮫蝶 、帶子、牡丹蝦每樣刺身都毫不客氣地厚切2塊,極為滿足!🌟燒物🌟生燒鰻魚鰻魚超級厚肉,完全冇骨肉質嫩滑但燒到個皮好脆有入口即溶的油脂感調味比較刺激,加左生椒食到個嘴有少少麻,好過癮!🌟炸物🌟海膽天婦羅,南瓜、茄子、青椒炸物麵衣好薄,而且完全唔會覺得油膩平時我唔鍾意食天婦羅,覺得好淡但呢度既調味做得好好最驚艷係海膽天婦羅😍同平時食既海膽質感完全唔同炸完既海膽變成mouse質感變得比較紮實但同時又保持到creamy既質感,好味呀!🌟煮物🌟大根汁煮魚鮫,食到魚鮫豐富油脂和膠質蘿蔔軟爛同時 仍食到本身既清脆🌟食事🌟Toro蓉陪魚子醬兩種高級食材好難唔好食🌟湯🌟用量毫不客氣蟹肉、大蝦滿滿一碗湯都非常濃郁鮮美🌟甜品🌟自

首先黎既係前菜
🌟田螺 無花果 鮑魚 大根🌟
大根係超級入味既關東煮
鮑魚好軟爛入味
田螺食到醃漬醬油味
連水果都搭配濃郁口味😃甜膩軟爛既無花果

🌟刺身五點盛🌟
深海池魚、中toro、鮫蝶 、帶子、牡丹蝦
每樣刺身都毫不客氣地厚切2塊,極為滿足!

🌟燒物🌟
生燒鰻魚
鰻魚超級厚肉,完全冇骨
肉質嫩滑但燒到個皮好脆
有入口即溶的油脂感
調味比較刺激,加左生椒
食到個嘴有少少麻,好過癮!

🌟炸物🌟
海膽天婦羅,南瓜、茄子、青椒
炸物麵衣好薄,而且完全唔會覺得油膩
平時我唔鍾意食天婦羅,覺得好淡
但呢度既調味做得好好
最驚艷係海膽天婦羅😍
同平時食既海膽質感完全唔同
炸完既海膽變成mouse質感
變得比較紮實
但同時又保持到creamy既質感,好味呀!

🌟煮物🌟
大根汁煮魚鮫,食到魚鮫豐富油脂和膠質
蘿蔔軟爛同時 仍食到本身既清脆

用量毫不客氣
蟹肉、大蝦滿滿一碗
湯都非常濃郁鮮美

🌟甜品🌟
自家製雪葩,清新,完美既完結😄