2018-11-03
行經上環,見到有間好有特色既舖頭 ,門口寫住furniture ,入到去原來係餐廳黎,一於試下。Oldish係食西餐既,唔係平時cafe會見到既野,今次就叫左半隻燒春雞,慢煮豬柳同Tortelloni。Oldish Grill Spring Chicken呢個春雞真係好好食,唔會燒到乾哂,佢啲汁有少少辣,但我唔食得辣都接受到,加埋個粟米真係好甜好香。Slow Cook Pork Chop一上枱就完全係好似去左高級餐廳既感覺。個pork chop好嫩滑,加埋蘋果個味好夾。Ricotta Spinach Tortelloni平時cafe好少見到呢樣,所以叫黎試下。整體感覺就係好芝士。一入口就好重cream cheese味,好香好好食。3樣野食加埋野飲,我地2個人食就岩岩好。埋單都係2百幾蚊一個人,咁既價錢食到咁既質素真係好抵。啲staff既service好好,下次一定會再黎試下佢其他野食
Oldish Grill Spring Chicken
Slow Cook Pork Chop