餐厅: 貊炙
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-11-24 1337 浏览
朋友来港住金钟,就揾下附近有咩食。结果佢㨂左呢间韩国野,主打烧烤。用OpenRice 订座。好快有覆到,之后当日仲有打电话黎确认。入座后无限时,本人认为系行高级的餐厅必须的。唔太肚饿本来想叫一个餐再加野食。点知原来至小要两位起。呢度系有失望既。因为想食下海鲜类,但依家唯有净食烧烤卜啦。最终朋友想食多啲牛,就叫左$780位既餐。成个餐既餐牌只需要响主菜度㨂汤同炒饭。坐低后就问我地想要气泡水还是普通水。盖起烧烤炉就先上小食。但无咩特别,牙菜小食有虾,不过淡淡的。泡菜应该是最好味的了。还有萝白干,海草以及菠菜(小有地无麻油味)然后上生牛肉他他,先俾相机食先,然后就有员工帮我地搅拌好再分俾我地享用。当呢d 都食完,就上烧烤肉了。员工有问我地洗唔洗佢地帮我地烧。有专业的当然等佢地烧啦。个人认为牛舌好滑。但就唔钟意熟成牛扒喇!正如蓝芝士一样,有人钟意有人讨厌啫。反而两块猪腩肉不错。烧完后唔觉果阵油腻。烧烤配既生典唔够,要力廿钱添加!原来佢地烧肉系唔配生蒜既,如果真系同韩国朋友去,就应该会俾人话唔正宗喇。不过加钱系可以既!主菜系和牛炒饭。其实只系烧左薄薄既和牛,伴上鸡蛋黄同白饭。薄薄既和牛甜甜地加上

入座后无限时,本人认为系行高级的餐厅必须的。

因为想食下海鲜类,但依家唯有净食烧烤卜啦。

个人认为牛舌好滑。但就唔钟意熟成牛扒喇!
正如蓝芝士一样,有人钟意有人讨厌啫。
反而两块猪腩肉不错。烧完后唔觉果阵油腻。

主菜系和牛炒饭。其实只系烧左薄薄既和牛,伴上鸡蛋黄同白饭。薄薄既和牛甜甜地加上鸡蛋黄。又真系可以食到成碗饭。

我㨂左海鲜汤。无乜特别!

食物方面真系好好!价钱亦唔算贵。门口放住熟成牛,斧头扒咁。都好吸引。餐厅偏暗,但二至四人食都应该觉得舒服。空间够大。

但服务方面就一般。我可以讲广东话,朋友英文。佢地就只对住我讲广东话。但其实唔系外地黎既先应该对佢地好d 咩?

小食方面其实只想添加一样。结果全部都拎过黎。好系好,但食唔晒就浪费啦!
主菜得两样。一人㨂一样。结果初初黎果阵变左两个炒饭(应该系无人会㨂海鲜汤既关系啩)
用OpenRice 订座可以八折。点知埋单果阵无俾!记住要check 单啊。

2023-11-21
  • 生牛肉他他