2010-04-16 972 浏览
平時跟honey返開來都冇諗起食佢,好少在校內食野。今次諗住坐舒服些,並期望少人過canteen,點知因為天熱冇人坐戶外位,全坐室內,加上撞正family day好多小朋友出入,好嘈。餐廳落地玻璃很光猛面向吐露港,天氣晴朗風景靚。Salad bar看來麻麻地好似大埔小白鷺水準,本來不想加$要salad bar架,但因為honey見到蜜瓜又諗起剛剛在日本大阪食既超甜蜜瓜,好想食,又想食下cake,… 唉,好啦,陪佢加啦。咖哩牛腩飯都OK,咖哩幾香但肉少冇乜牛筋。海鮮炒飯味道一般。Salad bar的cake呢真係得個樣唔好食,蜜瓜片固然是平時香港賣開的冇乜味又太爽,當是正常消化水果好了,所以我就話honey鍾情日本當地即場食蜜瓜就咪鬼有期望,even 銅鑼灣Sogo賣$4xx的空運靜岡蜜瓜也不夠當地即場好食啦。其他水果也是普通,總之Salad bar就係冇乜野食。叫的凍咖啡及檸茶都幾大杯,抵飲。食時出下去行花園消化也幾好架,只是飲食方面略欠驚喜,well,gathering is fine。如果佢可以做到以前旺角匯豐銀行大廈職員club house的食物水準便好了。

2009-09-06