2024-01-08
直行呢條街原來都多咗好多嘢食,多咗好多新餐廳,因為今日多咗時間,行吓行吓原來都有幾間特色嘅嘢食,見到呢間門面裝修好靚,好chill嘅感覺,反正同朋友都要食lunch,咁我哋入咗嚟呢度試吓❤️我哋叫咗兩個set lunch同埋3款小食:🍽️蒜香白酒大蜆意粉午餐:套餐係跟一個湯同埋一杯嘢飲,雜菜湯好好飲,好多配料,味道很豐富,酸酸甜甜咁,好開胃。微微嘅白酒煮成嘅意粉配埋大大隻嘅蜆,賣相好好。香蒜味唔錯能夠帶出蜆肉嘅鮮味,意粉煙靭唔會好腍。嘢飲我揀咗榛子咖啡,好滑好好飲,仲有拉花😉🍽️紐西蘭肉眼八安士午餐:都係有雜菜湯同埋嘢飲,肉眼扒煎得剛剛好,外邊鎖住水份,入邊肉汁爆滿,紐西蘭嘅牛肉咬落去唔會好韌👍🏼🍽️明太子蛋黃醬薯條:薯條新鮮炸脆卜卜,明太子蛋黃醬配上薯條。好好味,有啲日式嘅感覺。🍽️火辣水牛城雞翼四隻:一係好鍾意食水牛城雞翼呢度整得好正宗每一隻雞翼都包住好多汁, 十個讚👍🏼🍽️脆炸魷魚柚子雜菜沙律:個沙律汁好好味,魷魚炸到好乾身好脆口同埋好彈牙,成個配搭好好味,清新嘅柚子配搭得好適合。🍽️阿法卡朵雪糕咖啡:套餐加$38可以試吓呢個,濃縮嘅咖啡淋上去雪糕,好過癮,又熱又凍,兩款撞埋一齊好配👍🏼
我哋叫咗兩個set lunch同埋3款小食:
嘢飲我揀咗榛子咖啡,好滑好好飲,仲有拉花😉