2022-02-03
葵芳嘅旗艦店,果然稱得上旗艦店,入面嘅裝修,同我去過荃灣大鴻輝嘅感覺好唔同店舖大好多,裝修各方面,衛生都好好多。今次去食個午餐,有唔錯嘅感覺。不過首先提一提大家,去呢度食嘢要下載app,咁樣你可以預先訂位,或者網上攞飛。今次食揀咗午市嗰B餐,因為C餐太多種類又食唔到咁多,A又太少,而我想集中想食多啲牛,所以B就中規中矩啦,而我都有幾個喺一鍋堂食嘢嘅提議:1. 唔需要加海鮮,因為食其他嘢你已經會好飽,咁先係最超值既食法,除非你本身想食海鮮而唔係食牛,或者你唔在乎2. 必須要揀一個相對較濃味嘅湯底,咁先食到呢度火鍋嘅風味3. 如果你揀好靚嘅牛既set,唔需要攞太多自助吧嘅嘢食,集中品嚐佢嘅牛,手打嘅新鮮海鮮滑4. 本人覺得,荃灣大鴻輝一鍋堂嘅牛肉,比起葵行旗艦店好中午去真係一個唔錯嘅選擇,人流唔係太多,可能因為葵涌邨爆發緊疫情🤣
2. 必須要揀一個相對較濃味嘅湯底,咁先食到呢度火鍋嘅風味
4. 本人覺得,荃灣大鴻輝一鍋堂嘅牛肉,比起葵行旗艦店好