青花 (THE FOREST)

Champak Restaurant by ATUM (THE FOREST)
2020-05-04 316 浏览
餐廳新開既時候已經覺得好靚,但一直無去食既衝動。最近朋友約食飯,想係旺角區搵一間黃店,我比左一系列西餐建議,但朋友原來想食泰菜,上次試左morokok,所以今次試試新野食青花啦!泰式大蝦金邊粉味道ok的,但我覺得有啲偏甜,而且炒得比較濕,不過就幾多餸同好大隻蝦。香草牛油龍蝦冬蔭公貓耳粉個粉無乜味,而且幾油下,龍蝦以呢個價錢來講味道同size都還可,但整體麻麻建議試其他。天多尼烤雞班蘭青咖哩呢個係咁多碟之中算最好食,咖哩同烤雞都夠惹味,唔會太辣,點包好好食,不過係烤雞乾左少少。香草蒜茸包成舊野都好脆好香蒜蓉牛油味,但我本人中意外脆內軟既蒜茸包多啲,呢個就真係成舊都乾脆的。大蝦冬蔭公一個字辣!唔係,係好辣先啱!平時都叫算係食到辣,但覺得呢度冬蔭公係好辣,詳細味道都唔記得了淨係記得辣,同埋啲蝦霉。

泰式大蝦金邊粉

香草牛油龍蝦冬蔭公貓耳粉