2022-08-13 556 浏览
第二次黎黑木,有咗上次嘅经验,今次一揾就揾到餐厅门口,依然系一贯嘅低调环境清幽,冇嘈吵嘅音乐,可以安静舒适咁享用食物今次食嘅系888嘅omakase,包前菜沙律串烧主食甜品,我同朋友都非常满意首先上嘅系鳕鱼干,暖暖地,食住倾阵计,沙律就到沙律有蟹子蟹肉青苹果,开胃清爽好味清酒煮蛤蜊超厚肉,非常鲜甜,冇得输鸡肉酿冬菇,配埋温泉蛋,口感相当丰富虾饼弹牙,上面撒满虾子👍烧到咁脆身嘅烧鳗鱼真系第一次试,鱼味好浓,而且多一份浓浓烧过嘅焦香鸡串烧:鸡肉嫩滑,鸡心爽口呢度嘅牛舌都好唔错,虽然唔算厚身,但都好爽脆薄薄嘅猪肉裹住窝笋,菜蔬都可以处理到好惹味呢个烧牛都几有记忆点,连下面垫底嘅粟米都处理到好香,牛肉好软lum,烧到啱啱好白布乌冬及格有余啦最后收尾个甜品真系好正👍👍👍烧菠萝完全冇渣,咬开外面,入面真系爆汁,甜到入心,喺食完啱啱咁多肉之后食呢个甜品,真系完美咁解腻,十分满意👍总结:omakase呢个价钱合理,食物满意,我自己宜家除咗食物之外都好重视个用餐体验,呢度我好满意,环境清幽,上餐个节奏好好,就算食咗两小时,都唔会觉得耐,因为佢keep住有上菜,呢两小时keep住进食而唔系白等,而且服务员

环境清幽,冇嘈吵嘅音乐,可以安静舒适咁享用食物

首先上嘅系鳕鱼干,暖暖地,食住倾阵计,沙律就到

沙律有蟹子蟹肉青苹果,开胃清爽好味

清酒煮蛤蜊超厚肉,非常鲜甜,冇得输

鸡肉酿冬菇,配埋温泉蛋,口感相当丰富

虾饼弹牙,上面撒满虾子👍

鸡串烧:鸡肉嫩滑,鸡心爽口

呢度嘅牛舌都好唔错,虽然唔算厚身,但都好爽脆

薄薄嘅猪肉裹住窝笋,菜蔬都可以处理到好惹味

白布乌冬及格有余啦

总结:omakase呢个价钱合理,食物满意,我自己宜家除咗食物之外都好重视个用餐体验,呢度我好满意,环境清幽,上餐个节奏好好,就算食咗两小时,都唔会觉得耐,因为佢keep住有上菜,呢两小时keep住进食而唔系白等,而且服务员添茶个速度好快,一见你冇茶就即刻添,我好满意👍👍👍