2020-09-13
同閨蜜係網上見到好靚既花景相,決定黎慶祝生日,預早幾日就係WhatsApp book定位我地叫左二人餐($599)包括餐湯,前菜,主食兩份,飲品及窩夫飲品:朋友揀左花茶,我就叫左玫瑰抹茶鮮奶前菜幾有誠意飽魚口感同味道都唔錯,配合微酸既醬汁幾開胃主食:二人餐牌上6款主食有5款都賣晒,得返慢煮雞同埋店方額外比我地揀羊架慢煮雞份量十足,味道口感都唔錯店員拎羊架黎果陣話因quality 不太好,會減$60,的確羊架大半都係肥膏,能食既肉只有一小塊,但味道都ok然後,係甜品(亦都係整體比劣評既原因)食完主菜後,店員遞上收據,我地詢問甜品店員A:我地無收過你甜品order但係我地叫既係二人餐,已經包甜品窩夫,而且WhatsApp 預約時也要求窩夫要加happy birthday 字句⋯隨後,店員B大叫:X,張單去X左邊?(X係粗口,請自行想像)店方check到我地的確係叫二人餐,而又未上窩夫後,店員C就過黎話,可以「補返」窩夫比我地,但係因為我地無預早提醒店員上窩夫(⋯),所以只能比我地外賣(但,分明係店方漏單啊)最後,窩夫當然無happy birthday字句,「啪」一聲擺低盒外賣窩夫,餐具同袋
我地叫左二人餐($599)
包括餐湯,前菜,主食兩份,飲品及窩夫
飲品:
朋友揀左花茶,我就叫左玫瑰抹茶鮮奶
前菜幾有誠意
飽魚口感同味道都唔錯,配合微酸既醬汁幾開胃
主食:
慢煮雞份量十足,味道口感都唔錯
然後,係甜品(亦都係整體比劣評既原因)
食完主菜後,店員遞上收據,我地詢問甜品
店員A:我地無收過你甜品order
最後,窩夫當然無happy birthday字句,「啪」一聲擺低盒外賣窩夫,餐具同袋都無比(唉)
結論:前菜同飲品質素的確唔錯,但服務質素及店方態度極差,如預約第二輪入座(20:30),要有心理準備大半主食都賣晒,$599(另加一)既價錢,大概可以有更好既選擇