2023-05-30
話說呢排好似好耐都冇食過正宗既西餐咁😂而每個月都會同閨蜜去搵啲靚嘅餐廳食好嘢打吓卡, 就比佢介紹左我去數碼港商場既Interval | Farmacy 。Interval | Farmacy每款菜式嘅設計都好有心意,菜式亦好精緻配合埋餐廳典雅嘅裝潢成個用餐過程都好𝗘𝗻𝗷𝗼𝘆𝗛𝗶𝗴𝗵𝗹𝘆 𝗥𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱𝗲𝗱👍🏼炭烤USDA prime 西冷牛排我哋叫咗三成熟 但出到黎肉眼睇應該有五成熟,不過肉質相當鮮嫩,夠晒林身,切到一片片,容易入口。整體都幾好, 重牛味咬落都好juice,厚實多汁的粉紅色肉質令人滿意,一口咬下去就會迸發出美味的汁液。牛肉的精華充滿了整個嘴巴Lunch set 送既沙律,沙律菜翠翠綠綠的,我好滿意的說~炭烤雞排表皮烤得非常焦香,邊邊還有點焦脆感,不會因為沾汁就過軟。雞排的嫩跟炭烤脆脆的口感很不錯!田園風裝修也有質感,Sofa好舒服,瞬間所有煩惱都消失,環境真係相當美麗,加上燈光柔和、時尚十足。配料選擇亦較多,價錢亦公道,地方較寬落很適合一大班朋友邊吃邊聊天。
炭烤USDA prime 西冷牛排