特登去惩罚呢间良心餐厅,讲下喺一餐饭嘅时间,我点样被佢打动 😌点左日式咖哩炸「新猪扒」意大利饭,叫得「新」,你都知系素食猪扒。卖相靓、咖喱香、素肉似猪肉,仲怕你腻,有芦笋、车厘茄、苹果。我觉得素猪系似肉嘅,讲真咖喱汁,又炸得咁香脆,瞇埋眼食我都未必分得出啰。「肉」质系松散过真肉,但我觉得像真度都有80%,对于想食斋又甩唔倒肉食嘅人黎讲,系几唔错嘅! 🤭拿,你地自己望下个质地。仲点左杯特饮 —— 青苹果西芹羽衣甘蓝燕麦奶。一听就知坚,坚健康! 😂比我想像中淡,青苹果味为主,无乜西芹味,质地又几滑。我会推介俾想拥有健康人生,但又怕西芹嘅人(即系我)😂黎到打动我嘅位喇! 讲真做素食唔多唔少都啲 heart,想sell呢个意念俾大众。纯粹想赚钱嘅话,整啲迎合绝大部分人口味嘅野(=肉)仲好啦! 🤷🏻‍♀️ 大家有无发现,佢连饮管都系纸造架? 🤭 环保、不杀生,我觉得间餐厅好consistent啰!!仲要有良心,抵去帮衬啦? 喺长沙湾政府合署对面隔条马路咋嘛,睇完唔该同我 go try try!

日式咖喱炸猪扒意大利饭

拿,你地自己望下个质地。

青苹果西芹羽衣甘蓝燕麦奶

2019-11-04