2018-06-25 77 浏览
最近世界杯开波,想感受热闹气氛就拣左间bar一路食饭一路睇波,因为比较早到,初时冇乜人流,之后就越来越多人入嚟一齐睇我同朋友叫左个二人餐,有齐一般西餐嘅沙律🥗、西汤、两款主菜、甜品同饮品除左呢个二人餐,其实仲有其他晚餐或单点嘅美食,而且仲有好多款酒俾你拣一开始有两块面包做前菜,虽然细细片,但配上蕃茄蓉同橄榄油,好开胃,而且面包好脆跟住就到凯撒沙律🥗同南瓜🎃汤,味道正常,份量都算多,个人认为南瓜汤可以再浓味一点主菜出场喇,第一款系波士顿龙虾意粉,有半只煮得几香嘅龙虾,而且意粉配料包括露笋、洋葱及蘑菇,味道配搭得唔错,如果意粉可以加上少少香辣口味,相信会更惹味另一款主菜就系纽西兰肉眼扒配焦糖菠萝🍍,块牛扒好似大过我块面,食落有牛味,唔会好un,再加上一片焦糖菠萝,酸酸甜甜好醒胃,可以减低食肉类嘅肥腻感觉,而且仲配上一堆薯角同杂菜,可以话系均衡饮食,食完够晒满足饮品我点左杯热桃茶,我喜欢佢唔会太甜朋友就加钱叫左杯Peach Cosmo, 佢话味道似红莓加酒最后就到甜品,虽然两款甜品都细细旧,但可以一次过试到忌廉泡芙同朱古力蛋糕,朱古力味道浓郁,为今餐划上美味嘅句号餐厅嘅服务几好,员工有礼貌,

面包

凯撒沙律

南瓜汤

波士顿龙虾意粉

纽西兰肉眼扒配焦糖菠萝

饮品我点左杯热桃茶,我喜欢佢唔会太甜

热桃茶

Peach    Cosmo

甜品

餐厅嘅服务几好,员工有礼貌,一班人睇波最紧要有气氛,希望呢间有心嘅小店能够继续做多好多个世界杯啦!
2018-06-24
面包