2025-07-15 923 浏览
超多人排隊,我哋就試下佢係咪真係咁好食,在日本吃過另一家的漢堡扒,相對這一間只有外型似,完全不能比較,落差有點大。進餐廳前,先在門口處售賣機揀左想食嘅set先,然後揀漢堡扒數量再付款,之後就會有店員安排入座。店內環境寬敞,餐廳的設計是坐吧檯座位和開放式廚房,並在每位顧客面前放置迷你烤盤,讓顧客可以一邊品嚐美食,一邊觀看廚師的精湛手藝。店員首先上飯同麵豉湯,麵豉湯都有好多蜆肉,佢地嘅套餐有多種選擇,最多可以有三款漢堡扒,主打日本和牛漢堡扒同埋芝士和牛漢堡扒。套餐中仲有一隻醬油日本蛋、西蘭花、麵豉湯同埋白飯,白飯、西蘭花和湯可以無限追加。餐廳有2種套餐,一般係兩件漢堡扒或三件漢堡扒選擇,我哋兩公婆每人都叫左三件漢堡扒套餐!我自己就揀左$140三件漢堡扒套餐,牛油果漢堡扒、原味漢堡扒和芝士漢堡扒,呢個套餐就可以試曬三種唔同口味嘅漢堡扒。而老公就叫左另一個套餐$125三件漢堡扒套餐,一件係芝士漢堡扒,另兩件係原味漢堡扒。好快就上第一件漢堡扒,店員會將漢堡扒煎完之後放到顧客前面的鐵板,鐵板細細塊,上面還有三粒西蘭花伴隨,而西蘭花都係任添,西蘭花幾香,幾好食,我都添加左幾次。漢堡扒就因應自己喜歡生

好快就上第一件漢堡扒,店員會將漢堡扒煎完之後放到顧客前面的鐵板,鐵板細細塊,上面還有三粒西蘭花伴隨,而西蘭花都係任添,西蘭花幾香,幾好食,我都添加左幾次。漢堡扒就因應自己喜歡生或熟去烹調。我覺得原味和牛漢堡扒最適合搭配多款唔同嘅醬汁食用,建議跟教學嘅醬料配撘,味道更豐富惹味。

食完第一件好快再上第二件,呢件係濃味芝士漢堡扒,一塊厚厚嘅車打芝士蓋住扒面,然後放上鐵板後仲會即場係您面前親手刨大量芝士碎上面,係滿滿的芝士碎,真係好有邪惡的感覺!啱曬鐘意食芝士嘅人,熱辣辣嘅漢堡扒配溶左嘅芝士,非常惹味,食完芝士漢堡扒,店員就會上埋最後一塊牛油果漢堡扒。

總的來說,個人覺得芝士漢堡扒最好食。但同日本嗰間比較,肉味冇咁香,冇咁濃味。呢間漢堡扒比較碎,一夾就散開,價格算合理,尤其是提供無限量的飯、湯和蔬菜,店員服務都不錯,未試過嘅不防試下。
2025-07-08