2022-01-13
旺角咁多野食,就咁刺身丼飯都有好多間呢間丼飯店 由餐廳佈置到menu設計都落足心機 價錢亦好貼地 lunch time去最平$48 有交易tea嘅話就更加平,$38就有個刺身丼比起好多刺身店黎講算好抵食.呢到除左有組合好既丼飯之外,仲可以自選刺身組合!丼底仲可能揀沙律,或者揀壽司飯__________________________🔹 九公丼 $178👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑Keto friendly: ❌有齊海膽,三文魚,三文魚子,牡丹蝦,蟹肉,時令魚(今次係油甘魚),帶子,拖羅蓉,壽司姜各款刺身都幾新鮮,全部是角切,而且份量幾多,夠晒飽肚.其中三文魚好肥美,帶子唔係好大粒不過夠鮮甜,拖羅蓉油脂感唔錯,加埋creamy海膽三文魚籽蟹肉碎令成碗丼飯, 每一啖都可以唔同口感同味道, 就咁加匙油washabi已經好正‼️.🔹 虎燃丼 $118👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑Keto friendly: ❌呢款刺身飯有左口魚邊,三文魚,蟹棒,赤蝦同蟹子, 刺身同樣肥美同大大片, 而且全部都火灸過!丼飯可以自選醬汁,有明太子醬/海膽醬/蜜糖芥辣醬/芝士蟹籽醬我地揀左海膽醬!撈埋剌身, 珍
tea嘅話就更加平,$38就有個刺身丼
比起好多刺身店黎講算好抵食
__________________________
🔹 九公丼 $178
🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑
Keto friendly: ❌
各款刺身都幾新鮮,全部是角切,而且份量幾多,夠晒飽肚
就咁加匙油washabi已經好正‼️
🔹 虎燃丼 $118
🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
Keto friendly: ❌
我地揀左海膽醬!撈埋剌身, 珍珠飯食夠晒鹹鮮滋味, 配刺身食都夾
海膽醬味夠出, 但都仲食到剌身既鮮味
火灸過既左口魚邊, D油脂燒哂出黎, 有少少入口即融既口感, 赤蝦大大隻又爽彈黏糯
個丼飯有勁多蟹子,食落一路有卜卜既口感好正🤤食完成個丼飯都真係幾鬼飽。
🔹 金龍卷 $68
🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
Keto friendly: ❌
上枱嗰陣店員好貼心咁叫我哋準備好相機,因為佢會用火槍燒一燒碟邊,造到碟邊有爆火焰效果,視覺畫面好正,"丼燃"係好打卡able!
未試過呢個組合, 但估唔到又幾夾