2019-08-28
星期六的中午去到南豐紗廠行下睇下活化左之後係點,行行下肚餓就揀左呢間王牌冰室。餐廳內坐滿了食客,只有門口幾張枱未坐滿,樓面只有三個侍應,他們非常忙碌,叫左幾次都未能回應。食物選擇很多,亦分了中、午、晚市。我同男朋友分別叫左王牌叉燒特濃牛乳炒滑蛋飯$54,白汁芝士龍脷焗飯$57和椒鹽炸雞髀單點$28。上菜見到個色水好靚,好大碟,炒蛋好滑可惜叉燒偏瘦,食食下發現蛋/叉燒有一點煎焦了所以少少苦,加上豉油唔夠濃味。白汁芝士龍脷焗飯白汁芝士味香濃,不過龍利柳很普通,份量很多,我相信足夠兩個人share。椒鹽炸雞髀不是很大隻,雞髀面灑上椒鹽粉,即叫即炸非常香脆。餐廳旁亦有王牌冰茶是相連的,我們點了黃金奶蓋鐵觀音$35, 王牌水果茶$38。我本人很喜歡喝奶蓋,好好味,初初未能試到鹹蛋味,飲飲下最尾先飲到。水果茶叫左少冰微甜,味道偏酸,下次都係叫返正常甜會好D。整體食物質素一般,價錢與份量成正比,見到其他王牌菜式亦想再試試,而且坐得舒服就算多人等位都無搭枱。
食物選擇很多,亦分了中、午、晚市。
椒鹽炸雞髀不是很大隻,雞髀面灑上椒鹽粉,即叫即炸非常香脆。
水果茶叫左少冰微甜,味道偏酸,下次都係叫返正常甜會好D。