2016-12-06
又係難得平日可以放平日假, 所以同媽咪去食午市放題同埋行街街,由於就快聖誔又想去教協行下, 所以上網搵到係旺角這間放題, 加上網評又唔差喎 !因為係平日, 所以同媽媽早早12點半去到, 怕撞其他返工的LUNCH TIME.午市放題 $168 再加一, 價錢都OK呀 !!去到時候未有太多人, 侍應安排左位置比我地, 就可以自已出去食拎飲品, 雪糕, 甜品。我地就先睇下放題紙先啦 ~剔左一輪食物, 就去拎飲品, 飲品比想像中多喎 ! 自家製甜品,雪糕也有我揀左有汽提子汁, 出面比較少有嘛 !等緊食物期間, 因為我之前大傷風, 所以不斷包雲吞 >.<, 竟然比細心的店員見到,仲主動幫我關了吹正我地的分體冷氣機, 實在太細心了 !! 大讚 ~可能未到1點人潮, 所以食物都好快到 ~ 慢慢介紹先 媽媽話一定要食左暖食物落肚先呀 ! 所以一人一碗湯係必備, 好多蜆, 鮮甜,我地ENCORE左多碗當然仲有刺身, 媽咪同我都係中意食三文魚...三文魚好肥美, 帶子鮮甜. 壽司 ~大大塊肥美的三文魚~軟殼蟹手卷軟殼蟹唔會炸得好燶, 紫菜都係卜卜脆雜菌炒帶子 ~帶子比想像中多喎 ! 而且炒
可能未到1點人潮, 所以食物都好快到 ~ 慢慢介紹先
我地ENCORE左多碗