2016-10-31
今日開完會勁攰吾知食咩,突然記得e度有間吾錯咖啡吾錯就不如坐下hea下……但可能因為星期五9點吧,都吾少人,好彩仲有2人桌,當然即時坐下黎睇餐牌食咩,最後叫左一個意粉,咖啡和甜品。Pourover, geisha $98這裡沖咖啡比較熱原因係可減低到酸度,令人易點接受。嗅落去有淡淡花香,而飲落去果然吾太酸而易入口。有少許花香和茶香,口感較薄身。等佢等到中度熱度,味道出得更好,感覺茶味更重,口感因而改變厚身少少有點黏的口感。蜜糖蕃茄汁配煙鴨胸扁意粉 $85吾好睇落好似好少,完全係食得飽……好原始蕃茄味,最開心,而且煙鴨胸都有成5片咁多,而且扁意粉食落有口感又吸晒d味,的確吾錯。香草意式奶凍 $38最後當然食甜品啦,佢地今晚所有甜品差不多賣晒,只有這個就試下,沒想到咁滑身,奶味都幾重,最底仲有雲利拿籽添,而且都幾大杯,同人分享係最好。
Pourover, geisha $98
蜜糖蕃茄汁配煙鴨胸扁意粉 $85