2019-05-19 554 浏览
是晚來到坐落於尖沙咀I square 28樓的割烹·櫓杏 地理位置優越 行街shopping 完就上黎開餐環境闊落舒適,枱與枱之間都有適當的距離坐窗邊可以睇到維多利亞港 就岩時間仲睇到幻彩詠香江 一坐下侍應便遞上熱毛巾 熱茶 Menu打開menu 每樣都想試 (刺身 壽司 大岩蠔 天草大王雞翼 黑毛和牛西冷丼 竜胆豚肉涮涮鍋)但怕眼闊肚窄猶豫之際 侍應了解我們喜好後然後提議可先點沙律 刺身,壽司食完後可按需要再點雞翼 和牛西冷丼/和牛涮涮鍋)服務非常貼心❤️前菜點了 熊本阿蘇產 莫札特蔬菜究極水聽個名都覺得矜貴以鹽水作調味 可以食到蔬菜嘅鮮甜新鮮天領岩蠔份量十足 壽司盛天草大王雞翼King size 雞翼 大到好似火雞咁燒得皮脆肉嫩 回味無窮 一試難忘🤤🤤🤤竜胆豚肉涮涮鍋豚肉肉味濃郁 入口即溶可先喝湯頭 再加豆腐入湯水 最後按自己喜好加入胡麻天椒 湯加豆腐加胡麻天椒嘅配非常合拍 連平日不愛吃豆腐嘅我 都食左2碗👍🏻👍🏻👍🏻

環境闊落舒適,枱與枱之間都有適當的距離
坐窗邊可以睇到維多利亞港 就岩時間仲睇到幻彩詠香江

一坐下侍應便遞上熱毛巾 熱茶 Menu