2021-06-23 61 浏览
九龍東嘅朋友,想食雞煲唔一定要出旺角、銅鑼灣,近近哋牛頭角就有間正嘢🥰為食火鍋公司嘅晚市火鍋雞煲套餐有兩個價位,$238 / $318,而家openrice仲有四位免一位嘅優惠,好抵!我當日就揀咗$318嗰個餐,個餐包咗唔少嘢,食雞煲之前有:前菜、菜膽扣鮮鮑魚、五色刺身,鮑魚個汁好香濃😋 刺身亦唔馬虎,夠哂新鮮!為食寵寵雞煲可以無限追加,即使叫唔辣都非常惹味🤤 配埋三寶:牛柏葉、魷魚、豬皮,索哂啲精華❤️ 雞肉嫩滑又入味,所以我哋都追加咗一次雞煲🙈雞煲之後當然係打邊爐🍲 湯底得一款,係比較大路嘅蕃茄薯仔湯,味道唔錯,但希望遲啲可以有唔同湯底揀。火鍋配料先有聖子到海鮮拼盤、廣島蠔再有手切牛肩頸、西班牙黑豚肉 (任加),廣島蠔大大隻超正🦪 牛肩頸肉味好夠,可惜無得追加🥺五寶丸、三色餃 (任加)好多選擇,而且賣相吸引🥰 餃類嘅外皮好薄,肉丸好juicy,有款丸入面係芋頭餡,夠哂特別😌另外仲有菜籃、鴨血、生根、炸魚皮、紫菜響鈴任食😋 食到捧住個肚走🤰🏻仲未完!仲有甜品燉蛋食🙆🏻‍♀️ 如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕

刺身亦唔馬虎,夠哂新鮮!

牛肩頸肉味好夠,可惜無得追加🥺

如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕